Ispunjen stadion u Srebreniku, domaći transparentom poslali poruku gostima
(FOTO - Muhamed Moranjkić)

Varnice između komšijskih ekipa

Ispunjen stadion u Srebreniku, domaći transparentom poslali poruku gostima

M. Šljivak

Veliki komšijski derbi u 25. kolu Druge lige FBiH grupa Sjever odigrali su jučer u Srebreniku domaća Gradina i Budućnost iz Banovića.

Gosti su na kraju uspjeli da prežive i najteže gostovanje u sezoni. Meč je završen bez golova (0:0), pa je Budućnost još uvijek bez poraza u sezoni i ovim bodom su zadržali prednost od 10 bodova ispred Gradine.

O ovom meču se u Srebreniku pričalo danima unazad. Utakmica se među navijačima domaćih jedva čekala, posebno nakon dešavanja u prvom dijelu sezone u Banovićima, kada su domaći do trijumfa stigli u 89. minuti iz penala.

Stadion u Srebreniku je bio ispunjen. Veliki broj navijača domaćeg tima došlo je da podrži mladi tim Gradine, a na tribinama se pojavila i nekolicina navijača tima iz Banovića.

Domaći su im spremili i posebnu parolu kojom su dočekali velike rivale.

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Sjever:

Treba svakako istaći da je na utakmici bio u supervizor za suđenje iz Prve Federalne lige, ali on nije imao previše posla. Fudbaleri Gradine nisu pokazivali nikakvu dozu osvetoljubivosti zbog dešavanja u Banovićima i na terenu je utakmica bila više nego korektna.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti