Istanbul gori, Galatasaray slavi titulu prvaka Turske!

Veliko slavlje na ulicama

Istanbul gori, Galatasaray slavi titulu prvaka Turske!

M. Šljivak

Pobjedom nad Bašakšehirom od 2:1 ekipa Galatasaraya je osvojila naslov turskog prvaka.

Ekipa Fatiha Terima je preokretom došla do ključna tri boda u duelu protiv direktnog rivala za titulu i na kraju ovaj tim slavi 22. titulu prvaka Turske.

Naravno, nakon što je sudija Čuneyt Čakir odsvirao kraj, nastalo je veliko slavlje. Upriličen je spektakularan vatromet iznad Turk Telekom Arene, a ni ulice Istanbula nisu prazne.

Veliki broj vatrenih navijača ovog turskog velikana izašao je na ulice. Čuju se automobilske sirene i veliko navijanje.

Tok meča Galatasaray - Bašakšehir 2:1

Bašakšehir je odlično ušao u meč. Riad Bajić je u devetoj minuti promašio sjajnu šansu, ali se za taj promašaj reprezentativac BiH iskupio u 17. kada je na fantastičan način pogodio mrežu Galate za prednost od 0:1.

Iako je šansi u prvom poluvremenu bilo još, na odmor se otišlo vodstvom gostiju od 0:1, ali su ostali i bez motora Emrea Belozoglua, koji je povrijeđen napustio meč nakon pola sata igre.

To je očigledno itekako uzdrmalo Bašakšehir, koji se raspao u drugom poluvremenu i ekipa Fatiha Terima je došla do preokreta.

Do 1:1 su došli već u 47. minuti sjajnim škaricama Feghoulija, da bi zatim u 55. minuti postigli i gol kojeg Čuneyt Čakir poništava zbog igranja rukom.

Ipak, u 64. minuti Galatasaray ipak dolazi do drugog gola. Henry Onyekuru koristi jako lošu reakciju u odbrani gostiju i pogađa za vodstvo od 2:1, što je bio konačan rezultat meča.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Promo

Top Komentari

Selmir
Clichy prodo tekmu, ili je totalni retard
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi