Istina o smanjenju plata u Barceloni: Za šta se zalagao Messi?

Bilo je veoma burno proteklih dana

Istina o smanjenju plata u Barceloni: Za šta se zalagao Messi?

S. Mlaćo

Mnogo bura u španskoj javnosti donijela je informacija da se desio sukob Uprave i igrača Barcelone.

Naime, u Barci su svjesni da je finansijska situacija takva da igrači moraju pomoći klubu, a oni su pristali na rezove od čak 70 posto.

Navodi se da sve nije išlo baš lako u pregovorima dvije strane, a kao jedan od pobunjenika  navodno se isticao Lionel Messi. Ipak, predsjednik Barcelone Josep Maria Bartomeu je to demantovao.

"Messi je od prvog dana rekao da se to mora desiti. Taj prijedlog je došao od kapitena i njegovog zamjenika. To je gesta koja dokazuje privrženost klubu", kazao je Bartomeu.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Istakao je da svi zaposlenici kluba nisu znali za ovaj dogovor, te da misli da su zbog toga se pojavile razne informacije.

"Dosta puta smo pomagali i na našu incijativu. Ne možemo se prestati čuditi ljudima iz kluba koji su nas stavili u centar pažnje i vršili pritisak da učinimo ono što smo htjeli uraditi od prvog trenutka. Za dogovor je trebalo više dana jer smo tražili najbolji način kako da pomognemo klubu i radnicima. Imat ćemo 70% manje plate tokom ove krize, ali ćemo dati i novac kako bi uposlenici kluba imali iste plate dok sve ovo traje", ranije je kazao Messi.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti