Liverpool ovjerio prolaz u četvrtfinale Lige prvaka

Redsi lagano protiv Porta

Liverpool ovjerio prolaz u četvrtfinale Lige prvaka

Liverpool i Porto večeras su u terminu od 20:45 sati odigrali uzvratni meč osmine finala Lige prvaka. Na legendarnom Anfieldu su na kraju mreže mirovale, a prolaz dalje je osigurao domaći sastav koji je u prvoj utakmici odigranoj na Dragau slavio s uvjerljivih 5:0.

U utakmici bez pretjerane važnosti za obje momčadi nismo se nagledali previše prilika. Liverpool je igrao otvoreno, pokušavao je svojim navijačima prirediti novu golijadu, međutim jedina ozbiljnija šansa u prvom poluvremenu je viđena u 30. minuti, kada je Mane nakon ubačaja glavom pogodio stativu.

Nakon što se pri rezultatu 0:0 otišlo na odmor, slična situacija je viđena i u nastavku utakmice. Stvari su rezultatski bile sasvim jasne, a toga su bili svjesni i igrači, pa tempo igre nije bio pretjerano visok.

Igrači Porta su gorak ukus u ustima iz prve utakmice eventualno pokušavali ispraviti nekim utješnim pogotokom do kraja, ali u toj namjeri nisu uspjeli, tako da se Liverpool bez većih problema plasirao u četvrtfinale najelitnijeg klupskog takmičenja.

Liga prvaka, osmina finala:

Liverpool - Porto 0:0

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi