Istinsko finale na programu je večeras: Penali bi mogli odlučiti državnog prvaka!

Rumunija na nogama

Istinsko finale na programu je večeras: Penali bi mogli odlučiti državnog prvaka!

E. Škorić

Ponedjeljak je rijetko rezervisan za prave nogometne spektakle, no jedan je večeras zagarantovan.

U Rumuniji će od 19:30 sati derbi odigrati Universitatea Craiova i CFR Cluj, a do ponoći bismo trebali saznati prvaka. Rumunski nogometni savez je odlučio da ova utakmica ujedno bude i finalna jer je 3. avgust bio postavljen od strane UEFA-e kao rok za kraj prvenstva.

Cluj ima 46 bodova i lider je, Craiova dva manje na drugom mjestu i utakmicu manje, ali utakmica će biti klasična finalna, pa remi tako neće donijeti lideru Cluju titulu, već će se igrati produžeci, a ako i tu ne bude pobjednika, prvak će se odlučivati na penale. Dakle, ukratko, zaboravite na sve što se ranije dešavalo ove sezone u Rumuniji, večeras pada konačna odluka u jednoj utakmici.

Ovu odluku Rumuni su donijeli zbog utakmice Astra - Craiova koja se ranije nije odigrala zbog nekoliko slučajeva koronavirusa u spomenutim ekipama, a navodnmo je kod Craiove trener zaražen. U slučaju, dakle, da bude neriješeno, večeras ćemo gledati dodatnih pola sata (dva puta po 15 mintua), a moguće i penale.

Prije nepuna dva mjeseca Cluj i Craiova su odmjerili snage posljednji put, a tada je gost slavio s 3:2 uz upravo pogodak našeg Koljića.

Cluj bivšeg bh. reprezentativca Matea Sušića juriša treći naslov u nizu, ali Craiova za koju igra i bh. napadač Elvir Koljić, pokazala je ove sezone u ranijim mečevima da je itekako spremna za titulu.

A suludo je da sada nakon svega odlučite ko je favorit. Za nas ga nema, a i MOZZART smatra da će biti "bara bara". Kompletnu ponudu pogledjate na OVOM linku.

Oglasi