Istorijska utakmica Slovenije i Hrvatske
Selektor Slovenije Jure Zdovc

Polufinale Eurobasketa

Istorijska utakmica Slovenije i Hrvatske

Večerašnju četvrtfinalnu utakmicu svoje reprezentacije sa selekcijom Hrvatske na Evropskom košarkaškom prvenstvu u Poljskoj slovenski su mediji proglasili "istorijskim".

Ljubljansko "Delo" tako piše o "utakmici svih utakmica", istorijskom susretu koji će odlučivati hoće li se Slovenija s prvenstva vratiti s medaljom na koju cilja ili će se kući vratiti razočarana, kao sa prvenstva prije dvije godine u Španiji, kada je sa šest pobjeda i samo tri poraza bila plasirana jedno mjesto iza Hrvatske koja je pokazala slabije igre.

Iako je slovenska reprezentacija u dosadašnjem dijelu prvenstva za razliku od Hrvatske pokazala odlične igre i makar važi za favorita u susretu, večerašnji susret bit će specifičan jer odlučuje o svemu i najveća opasnost za slovenske košarkaše je da Repešini igrači "eksplodiraju" i pokažu bolju igru nego do sada, navode slovenski sportski komentatori.

U stvaranju zanimljivije atmosfere pred "istorijski obračun" mediji u Sloveniji ne štede niti oštriju retoriku političkih boja, pa tako tvrde da će Slovenci opet Hrvatima upaliti "crveno svjetlo", kako su to prošle godine učinili blokadom pristupnih pregovora, a "Delo" se čak pita hoće li među navijačima biti i Joško Joras.


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.