Strateg Čelika uoči Krupe

Ištuk: Pobjeda je jedina opcija za našu ekipu

Dino Kurbegović

Nogometaši Čelika sutra igraju najvažniju utakmicu u prvom dijelu sezone. Zeničani se nalaze u velikoj rezultatskoj krizi i ako sutra ne budu pobijedili odličnu ekipu Krupe naći će se u teškoj situaciji iz koje će biti veoma teško izaći u nastavku sezone.

Svjestan toga svega je i strateg Čelika, stari i iskusni trenerski lisac Ivo Ištuk pokušao je u ovoj sedmici pripremiti ekipu za ovu utakmicu u kojoj se zna šta je igračima činiti, a na njima je da to sprovedu u djelo.

"Utakmica protiv Bosna-Seme je pokazala naše slabosti u realizaciji, tako da vrtimo neke mogućnosti i moramo nešto izmisliti za sutrašnju utakmicu.Što se tiče sastava zadnju liniju nećemo dirati, otprilike 9 od 11 igrača znam za sutrašnju utakmicu. Nisam bio zadovoljan s desnom stranom prema naprijed, tu će biti promjena, te u napadu još razmišljam ko će da počne utakmicu.Krupa ima visoku i jaku zadnju liniju, tako da nam tu trebaju brži i hitriji igrači kako bi im napravili probleme.Moramo pobijediti ako ne dobijemo nije nimalo dobra situacija, a ni ovako nije dobro. Možemo li, nadam se da možemo uz jednu dozu sreće i onda bi to malo bila druga priča" ističe Ištuk.

Navijači su iznenada posjetili igrače na treningu nezadovoljni igrama u ovoj sezoni.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Oni su tražili od igrača da igraju, da ginu, da daju više od sebe što je normalno. Ne podržajem to što se odvajaju domaći od igrača sa strane, svi su oni igrači Čelika. Ja nisam za metode da se upada u pola treninga, za sve ima i vrijeme i mjesto, ovo nam ne treba da se plaše igrači pred važnu utakmicu. To mi se desilo i posljednji puta kada sam bio u klubu, kada su mi pred najvažniju utakmicu isprepadali navijači igrače, ja znam da traje ta borba i prepucavanje, ali to je do sistema, rukovodstva kluba. Ne bih pametovao i otvoreno kažem da današnje pojavljivanje na treningu nije dobar način, ali šta je tu je" ,kazao je Ištuk.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi