Italijani se raspisali: Utakmica protiv BiH im dala odgovore na tri važna pitanja pred EURO 2024

Brane naslov prvaka Evrope

Italijani se raspisali: Utakmica protiv BiH im dala odgovore na tri važna pitanja pred EURO 2024

Eldar Ganibegović, foto: T. Hebib

Fudbalska reprezentacija Italije sinoć je slavila protiv Bosne i Hercegovine, a jutro nakon utakmice na portalu Football-Italia.com osvanuo je zanimljiv tekst.

Titulu prvaka na EURO 2024. koje starta 14. juna braniti će selekcija Italije. Sinoć je igrala generalku u Empoliju i to protiv reprezentacije Bosne i Hercegovine, te slavila 1:0.

Igrom Italija nije prikazala da je prvak Evrope, baš kao ni nekoliko dana ranije protiv Turske (0:0), te razloga za brigu na Čizmi itekako imaju naročito pred nastup u grupi smrti sa Španijom, Hrvatskom i Albanijom.

Sinoć je jedini gol za Italiju postigao Frattesi u 38. minuti, a Bosna i Hercegovina je itekako imala svojih prilika i ne bi bilo toliko iznenađenje da je bilo neriješeno, pa čak ni da smo mi slavili.

Nakon utakmice na Carlo Castellaniju slijedi put u Njemačku, a Football-Italija izdvojio je tri tačke od sinoć.

Buongiorno je spreman da počne na Euru 2024

Oglasi

Zvijezda Torina, Buongiorno, primarna meta Antonija Contea za jačanje odbrane Napolija, odigrao je 90 minuta u Empoliju, a čak i ako je Ermedin Demirović dobio nekoliko duela u prvom poluvremenu, talijanski centar je poništio svog direktnog protivnika nakon prekida i izgledao izuzetno čvrsto u sistem koji on zaista dobro poznaje.

S obzirom da je Francesco Acerbi van igre, Buongiorno je vjerovatno najpovoljniji za početak u sredini odbrane od tri igrača, uprkos nedostatku međunarodnog iskustva. Matteo Darmian ili Giovanni Di Lorenzo i Alessandro Bastoni će morati da ga natjeraju da se osjeća ugodno na velikoj sceni, ali 25-godišnjak ima solidne šanse da bude jedan od početnih defanzivaca Azzurra u Njemačkoj.

Neodgovorena pitanja u sredini terena

Nicolo Barella je povrijeđen čak i ako je Spalletti uvjeren da će ga imati na raspolaganju protiv Albanije u subotu. Jorginho je počeo dvije utakmice, a protiv Bosne, Nicolo Fagioli je u početku bio partner veznjaku Arsenala.

Posjed lopte je bio tečniji nego protiv Turske, posebno u prvom poluvremenu, ali su Fagio i Jorgi često bili preblizu jedan drugom. Takođe, Azzurri su bili malo ranjivi u uvodnoj fazi, dajući par šansi svojim protivnicima.

Oglasi

Spallettiju se svidio par na sredini terena, ali je priznao da će Azzurima možda trebati više fizičke snage. Bez Barelle, Italija bi imala veliku prazninu, a čak i da su Jorginho i Fagioli dokazali svoj kvalitet u Empoliju, Cristante izgleda favorit preko veznog igrača Juventusa da počne protiv Albanije ako Barella ne bude dovoljno spreman za početak.

Scamacca: Više uspona nego padova

Zvijezda Atalante se u utorak odmarala protiv Turske, a sinoć je odigrao 84 minuta sa više uspona nego padova. Spalletti je bio impresioniran i rekao je da je "teško tražiti više" od 25-godišnjaka.

Najbolje prilike Italije prije gola Frattesija došle su zahvaljujući vezi između bivšeg igrača West Hema i veznjaka Intera, jednog od njegovih najboljih prijatelja van terena.

Scamacca je također imao dvije velike šanse u drugom poluvremenu i trebao je učiniti više u drugom pokušaju, kada je djelovao previše mekan. Morat će biti odlučniji kada Azzurri budu igrali na EURU 2024, ali u Empoliju je bilo obećavajućih znakova.

Podsjetimo, Italija EURO otvara 15. juna protiv Albanije, pet dana kasnije igra sa Španijom, a 24. juna na rasporedu je meč s Hrvatskom. Svaki igra od 21:00.

Top Komentari

E.Car
Italija igra protiv Italije, X ko kuća i manje od 3!!!
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi