Italija dobila novog selektora: Ventura mijenja Contea

Ventura novi selektor

Italija dobila novog selektora: Ventura mijenja Contea

Midhat Šljivak

Trener Torina Giampiero Ventura biće novi selektor fudbalske reprezentacije Italije.

Nakon što je Antonio Conte odlučio da nakon Evropskog prvenstva preuzme menadžersku poziciju u Chelseaju, mjesto selektora Azzurra je ostalo upražnjeno.

Ipak, ne zadugo. Rukovodstvo Fudbalskog saveza Italije na čelu s predsjednikom Carlom Tavecchiom, održalo je razgovore s nekoliko kandidata, a na kraju su se odlučili za Venturu.

Sve bi trebalo biti finalizirano u narednoj sedmici, a aktuelni trener Torina će potpisati dvogodišnji ugovor vrijedan dva miliona eura po sezoni.

Također, biće promjena i u rukovodstvu reprezentacije. Legendarni trener Marcelo Lippi, koji je vodio Italiju do naslova prvaka svijeta 2006. godine, biće u narednim godinama tehnički direktor reprezentacije.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Italija će na EP u Francuskoj igrati u grupi E sa selekcijama Belgije, Irske i Švedske, a takmičenje počinju 13. juna duelom s Belgijancima.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi