Italijani označili glavne krivce za ispadanje: "Spalletti je s njim napravio kapitalnu grešku"

Loše ocjene za Italjiane

Italijani označili glavne krivce za ispadanje: "Spalletti je s njim napravio kapitalnu grešku"

Eldar Ganibegović

Italija je ispala s Evropskog prvenstva, a mediji u ovoj zemlji dali su ocjene i to jako niske reprezentativcima za večerašnji nastup.

U Berlinu se večeras od 18 sati igrala prva utakmica osmine finala Evropskog prvenstva u kojoj je Švicarska rezultatom 2:0 slavila protiv Italije i prošla dalje.

Igrala se 37. minuta kada je Švicarska povela, a strijelac je bio Remo Freuler. Dodao mu je Vargas loptu, on je imao dosta vremena da se namjesti, šutirao je u dobro postavljenog Donnarummu koji nije baš najbolje reagovao i to je bilo 1:0.

Nakon asistencije Ruben Vargas postiže i gol. Na samom otvaranju drugog dijela Arbischer mu je dodao loptu, a ovaj pogađa za 2:0.

Tuttomercatoweb je ocijenio italijanske igrače i trenera Luciana Spalettija, a najlošije je prošao selektor koji je dobio ocjenu 3.

Giovanni Di Lorenzo je igrač koji je najviše kritikovan i on je ocijenjen ocjenom 4 za svoj nastup protiv Švicarske.

Oglasi

"Zašto se igraju? Jasno je da Di Lorenzo nije ni blizu igrača koji je doveo Napoli do titule, ali Spalletti je insistirao s njim i napravio kapitalnu grešku", piše u članku pomenutog medija.

Gianluca Mancini, Nicolo Barella, Federico Chiesa i Gianluca Scamacca također su dobili identične ocjene kao Di Lorenzo.

Ocjene koje su dobili italijanski igrači za utakmicu protiv Švicarske:

Donnarumma - 6.5
Di Lorenzo - 4
Mancini 4
Bastoni - 4.5
Darmian - 4.5
Cristante - 4.5
Fagioli - 5
Barella - 4
Chiesa - 4
Samacca - 4
El Shaarawy - 4.5
Retegui - 5
Zaccagni - 5

Oglasi

Tako je Švicarska prva reprezentacija koja se plasirala u četvrtfinale, a 6. jula će igrati u Dusseldorfu protiv boljeg iz duela Engleske i Slovačke. Taj meč se igra sutra. 

Dobiti ćemo tako novog prvaka Evrope, s obzirom na to da je Italija branila trofej osvojen 2021. godine.

Prekid na meču Njemačka - Danska

Podsjetimo, od 21:00 pratimo još jednu utakmicu osmine finala, a sastaju se domaćin Njemačka i Danska.

Utakmica u Dortmundu prekinuta je u 35. minuti zbog proloma oblaka i igrači su se povukli u svlačionice. Rezultat je 0:0.

Na ovoj utakmici nalazi se i predstavnik Bosne i Hercegovine. Irfan Peljto četvrti je sudija ove utakmice. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi