Gianluigi Donnarumma ponizno stao pred kamere i rekao šta mu je na duši: "To je realnost..."

Golman Italije

Gianluigi Donnarumma ponizno stao pred kamere i rekao šta mu je na duši: "To je realnost..."

Eldar Ganibegović

Italija je ispala s Evropskog prvenstva, a jedan od igrača koji je stao pred kamere i poslao poruku navijačima Italije je Gianluigi Donnarumma.

U prvoj utakmici osmine finala Evropskog prvenstva selekcija Švicarske rezultatom 2:0 slavila je protiv Italije i plasirala se u osminu finala.

Gianluigi Donnarumma je u nekoliko navrata spašavao gol Italije, ali dva puta je poklekao i reprezentacija zemlje koja leži na Apeninima ide kući.

Igrala se 37. minuta kada je Švicarska povela, a strijelac je bio Remo Freuler. Dodao mu je Vargas loptu, on je imao dosta vremena da se namjesti, šutirao je u dobro postavljenog Donnarummu koji nije baš najbolje reagovao i to je bilo 1:0.

Nakon asistencije Ruben Vargas postiže i gol. Na samom otvaranju drugog dijela Arbischer mu je dodao loptu, a ovaj pogađa za 2:0.

Poslije utakmice jednu od izjava dao je i Gianluigi Donnarumma i vidjelo se da mu nije svejedno.

Oglasi

"Možemo samo da se izvinimo navijačima. To je nedopustivo, bili smo jako slabi cijeli meč. Ovo je realnost.

Igrali smo užasno loše u prvom poluvremenu. To je realnost, moramo je prihvatiti.

Boli, jako boli. Izvinjavamo se. Razočarani smo i Švicarska zaslužuje da ide dalje.

Imali smo velikih problema tokom cijele utakmice, možda manje na kraju. Ostavili smo previše mjesta, nismo pritiskali. Nismo imali ništa, sve nam je nedostajalo", rekao je razočarani Gianluigi Donnarumma.

Tako je Švicarska prva reprezentacija koja se plasirala u četvrtfinale, a 6. jula će igrati u Dusseldorfu protiv boljeg iz duela Engleske i Slovačke.

Oglasi

Na papiru Italija jeste bila blagi favorit, no ovakva utakmica i rezultat nisu nikakvo iznenađenje ako uzmemo u obzir kako se Italija provukla i kroz grupu, a kako je Švicarska dobro igrala u A grupi i do posljednjih minuta u džepu imala i prvo mjesto.

Dobiti ćemo tako novog prvaka Evrope, s obzirom na to da je Italija branila trofej osvojen 2021. godine. 

Njemačka - Danska

Podsjetimo, od 21:00 pratiti ćemo još jednu utakmicu osmine finala, a sastaju se domaćin Njemačka i Danska, a poznati su i sastavi za tu utakmicu:

Njemačka (4-2-3-1): Neuer; Kimmich, Rudiger, Schlotterbeck, Raum; Andrich, Kroos; Musiala, Gundogan, Sane; Havertz.

Danska (3-4-3): Schmeichel; Andersen, Vestergaard, Christensen; Maehle, Hojbjerg, Delaney, Bah; Eriksen, Skov Olsen, Hojlund.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi