Italijanska zvijezda koju Spalletti nije pozvao na Euro jedva dočekala poraz od Švicarske

Čini se da je ovo i očekivao

Italijanska zvijezda koju Spalletti nije pozvao na Euro jedva dočekala poraz od Švicarske

Edmir Škorić

Aktuelni evropski prvaci Italijani ispali su već u osmini finala, pošto ih je danas u Berlinu sa 2:0 savladala Švicarska.

Italija je prošla grupu smrti u kojoj su bile Španija, Hrvatska i Albanija i činilo se kako ima sasvim dobrog rivala u noakut fazi, ali Azzurri su bili nemoćni i zasluženo su se oprostili od turnira.

Prva dva pitanja za selektora Italije Luciana Spallettija bila su sasvim jasna. Hoće li i dalje biti selektor Italije i šta slijedi za ekipu?

“To je prirodno pitanje; nemoj se osjećati krivim što me pitaš. To je poanta”, odgovorio je Spalletti, dodavši: “To ništa ne mijenja za mene u smislu da ja snosim odgovornost za ono što se dogodilo. Odabrao sam igrače. Nisam zadovoljan učinkom koji smo napravili danas i učinkom protiv Španije.

Djelomično sam zadovoljan s druge dvije utakmice koje smo odigrali. Ovaj put sam ih odmorio i promijenio tim. U prethodnoj utakmici sam si zamjerao, bez obzira na selekciju momčadi, što nisam napravio previše promjena".

Oglasi

Spalletti će sasvim sigurno biti na meti kritičara, kao i većina italijanskih reprezentativaca, a mnogi smatraju da Spallettijev odabir igrača nije bio najbolji.

Između ostalih, kod kuće je ostavio 30-godišnjeg Mattea Politana, koji je imao sjajnu sezonu u Napoliju. Ipak, Spalletti ga nije uvrstio među 26 putnika za Njemačku, a on se oglasio na društvenim mrežama nedugo nakon poraza od Švicarske.

Postavio je samo jedan emotikon koji valjda govori mnogo toga. S objavljenim čovječuljkom raširenih ruku kao ad je htio da poruči da je i očekivao ovakav brodolom reprezentacije.

Interesantno da je Politano bio prvak Italije s Napolijem kojeg je trenirao upravo Spalletti, pa je stoga još čudnije da nije bio na spisku igrača koje je pozvao na Euro.

Oglasi

Na društvenim mrežama je veliki broj kritika na račun Spallettija, ali i Di Lorenza, desnog beka Napolija koji je igrao u sve četiri utakmice za Azzurre.

Tuttomercatoweb je Spallettiju dao užasno nisu ocjenu (3), a među igračima je najviše kritikovan Giovanni Di Lorenzo s ocjenom 4.

"Zašto igra? Jasno je da nije ni blizu igraču koji je vodio Napoli do naslova, ali Spaletti je ipak inzistirao na njemu: kapitalna greška!", navodi Tuttomercatoweb.

Gianluca Mancini, Nicolo Barella, Federico Chiesa i Gianluca Scamacca također su dobili ocjenu 4. Najbolju ocjenu, 6.5, dobio je Donnarumma i to dovoljno govori o večerašnjem izdanju Italijana.

Top Komentari

Labile
Politano nije zvijezda ni u svom kvartu, a kamo li u Italiji
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi