Italija okrenula Albaniju, meč obilježila stravična povreda Tonalija
Tonali je doživio povredu glave zbog koje je morao napustiti utakmicu.

Svi se nadaju da će biti dobro

Italija okrenula Albaniju, meč obilježila stravična povreda Tonalija

E. Ganibegović

FIFA-in termin za odigravanje prijateljskih utakmica koristi većina reprezentacija koja ni neće igrati Svjetsko prvenstvo. Večerašnji okršaj Albanije i Italije obilježila je strašna povreda Sandra Tonalija.

Na Air Albania stadionu u Tirani upravo je završena prijateljska utakmica između Albanije i Italije, a prvaci Evrope slavili su pobjedu od 1:3.

Albanci su poveli u 16. minuti kada je na asistenciju Bajramija pogodio Ismajli, no Azzuri vrlo brzo dolaze do poravnanja.

Samo četiri minute kasnije Grifo u ulozi asistenta, a za 1:1 pogađa Di Lorenzo.

Asistent kod prvog gola poslije pet minuta postiže gol za preokret. Raspadori je ovaj put bio asistent, a Grifo pogađa za 1:2.

U smiraj prvog poluvremena najgori detalj na meču kada je stravičnu povredu doživio Sandro Tonali.

Oglasi

U 42. minuti Tonali je bio u duelu s Bareom i doživio užasan pad na glavu. Pad je bio jako neugodan, liječnici su hitno intervenisali i nakon pet minuta utvrdili da on ne može nastaviti utakmicu.

Roberto Mancini je na teren uveo Riccija, a Tonali je na nosilima iznesen s terena.

Italija je u drugom poluvremenu stigla i to trećeg gola i to preko Grifa u 64. minuti, a igrač Freiburga definitivno je prvo ime ove utakmice.

Prijateljska utakmica:

Albanija - Italija 1:3 (Ismajli 16'; Di Lorenzo 20', Grifo 25', 64')

Top Komentari

FahroKonjHodzic
zasta ovi igraju i povrijedzujuse za kup pere kvrzice zasta
1 4
user1647539682
Nikad se vise nije pisalo o nekom prvenstvu a jos vise o povredama igraca i koji igrci igraju a koji ne sta je ovo ljudi ?????
2 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi