Sastavi su tu: Dalić spremio iznenađenje za Spalletija, ni Italijan nije ostao dužan
FOTO: EPA

Sve je spremno za derbi

Sastavi su tu: Dalić spremio iznenađenje za Spalletija, ni Italijan nije ostao dužan

Esmer Oštraković

Hrvatska i Italija danas igraju utakmicu posljednjeg trećeg gola u okviru grupe B na Evropskom prvenstvu koje se ove godien igra u Njemačkoj.

Ukoliko žele izboriti prolaz u narednu fazu takmičenja Hrvti večeras moraju ostvariti pobjedu.

Naravno, obzirom da ne igraju dobro i da imaju samo jedan bod, te gol razliku minus tri, sasvim je jasno da im neće biti nimalo lako.

Sa druge strane je Italija koja je odigrala loše protiv Španije i sigurno će htjeti popraviti utisak večeras, te izboriti prolaz u narednu fazu takmičenja.

Konačno su poznati i sastavi za večerašnju utakmicu.

Oglasi

Hrvatska: Livaković, Stanišić, Šutalo, Pongračić, Gvardiol, Modrić, Brozović, Kovačić, Kramarić, Sučić, Mario Pašalić

Italija: Donnarumma, Darmian, Calafiori, Bastoni, Di Lorenzo, Jorginho, Barella, Raspadori, Dimarco, Pellegrini, Retegui

Jasno je da je Dalić odlučio da iznenadi Spallettija posebno sa ponovnom promjenom pozicije Gvardiola koji se vratio na lijevi bek, ali promjena ima i u napadu.

Dalić: Situacija je jasna, nama igra sutra samo pobjeda i sve osim toga šalje nas kući

Pred večerašnju utakmicu održana je i press konferencija Hrvatske, a prisutnim novinarima obratili su se Zlatko Dalić i Mateo Kovačić.

"Još jedna historijska utakmica u nizu za nas. Mi smo spremni, nadam se da će biti dobro, svi su zdravi osim Vide koji se povrijedio na treningu i neće biti u kadru za meč. Svjesni smo situacije u kojoj jesmo i da je nokaut faza za nas došla već sada i svjesni smo da nama igra samo pobjeda.

Sve drugo nas šalje kući, ne bismo htjeli tako brzo ići kući, ali u prva dva meča nismo napravili potreban rezultat i sada to moramo uraditi. Ovo je još jedan historijski meč i ranije smo bili pravi, nadam se da ćemo i sada. Idemo se boriti", rekao je Dalić na početku.

Osjećate li pritisak pred odlučujući meč grupne faze?

"Sigurno da je pritisak, cilj nam je bio proći grupu, a ne doći u ovakvu situaciju. Nama je svaka historijska i spremni smo zbog svih ovih ljudi koji idu za nama po Njemačkoj. Pritisak postoji, ali to ne smije da nas sputa već da budemo najbolji kada je najteže. Moramo se drugačije postaviti, biti strpljivi i čekati svoju šansu".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi