Italija i Nigerija odigrali bez pobjednika u Londonu

Prijateljska utakmica

Italija i Nigerija odigrali bez pobjednika u Londonu

Edmir Škorić

Na stadionu Fulhama u Londonu, Cravenu Cottageu, Italija i Nigerija odigrali su prijateljsku utakmicu bez pobjednika (2:2).

I jedni i drugi učesnici su Svjetskog prvenstva u Brazilu sljedećeg ljeta, pa je ovo večeras bio test. 

Italija je povela u 12. minuti. Mario Balotelli je uradio veliki dio posla, proigrao Giuseppea Rossija, koji je nakon više od dvije godine postigao  gol u dresu reprezentacije. 

Do kraja prvog dijela Nigerijci su preokrenuli. U  35. minuti Dike glavom pogađa, a samo četiri minute kasnije Ameobi koristi ubačaj sa lijeve strane i u trku, nogom, zakucava loptu iza leđa Sirigua.

Uspjela je Italija da izjednači u 47. minuti. Nakon sjajne akcije Azzurra, Giaccherini je dobio loptu i bez većih problema pogodio za konačnih 2:2. 

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.