Zbunjujući korner Italijana, ni sudija nije znao šta da uradi, svi su se počeli buniti

Je li sve bilo po pravilima?

Zbunjujući korner Italijana, ni sudija nije znao šta da uradi, svi su se počeli buniti

A. Čaušević

Italija je na maestralan način otvorila Evropsko prvenstvo. Sa ubjedljivih 3:0 savladana je Turska uz zaista impresivnu igru popularnih Azzurra. 

Italijani su bili bolji rival od početka do kraja, ali su tek u nastavku uspjeli slomiti otpor Turaka. Merih Demiral je zatresao vlastitu mrežu, da bi nakon toga pogađali Ciro Immobile i Lorenzo Insigne.

Na početku drugog poluvremena Insigne i Domenico Berardi su izveli korneri koji može ponijeti epitet jednog od najbizarnijih u historiji.

Ofanzivci italijanske selekcije su izveli skraćeni korner koji je rezultirao da pomoćni sudije podigne zastavicu i signalizira ofsajd.

Međutim, i sam sudija u jednom trenutku nije znao šta da radi. Kao što je poznato igraču se ne može svirati ofsajd nakon direktnog ubačaja iz kornera ili prilikom prvog dodavanja.

[twitter]https://twitter.com/VaIverdeSZN/status/1403444041283522563[/twitter]

Oglasi

Ipak, ono što je zbunilo sve je to što je Berardi prilikom izvođenja kornera stajao van terena, a kada je primio loptu ušao je u teren.

Pomoćni sudija je nekoliko sekundi mislio šta uraditi, mahao je zastavimo što je izazvalo proteste kod Italijana. Svi su se iznenadili zbog odluke te su podigli ruke u zrak.

Potražite više informacija na temu EURO 2020:

Nema sumnje da će i organizacije koje se bave fudbalskim pravilima uskoro morati uzeti u obzir ovakve i slične situacije te dati jasnija upustva sudijama šta raditi.

Inače, naredni rival za Italiju je reprezentacija Švicarske. I taj susret Azzurri će igrati na Olimpicu i obzirom na odličan nastup protiv Turske imat će status favorita.

Promo

Top Komentari

rocccavela
Upustva... joj koliko si nepismen
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi