Italijani su prije finala plakali kao mala djeca!

Novi prvaci Evrope

Italijani su prije finala plakali kao mala djeca!

A. Čaušević

Italija je novi prvak Evrope i to tri godine nakon najvećeg poniženja u historiji i neodlaska na Svjetsko prvenstvo u Rusiji.

To je fudbal, to je calcio. Italijane jednostavno nikad ne treba otpisali ili podcijeniti. Pokazali su to Azzurri na tek završenom Evropskom prventvu.

Glavna odlika italijanske reprezentacije je zajedništvo i sjajna atmosfera jer su na krov fudblaskog Mont Blanca stigli ruku na srce bez izjedne velike svjetske zvijezde, iako tu definitivno ima kvaliteta, ali i iskustva.

Svoj trenutak na međunarodnom nivou je konačno dočekao i Giorgio Chiellini. Konačno je digao u zrak jedan veliki i važan međunarodni trofej. I to nakon dramatičnog finala i bolje izvedenih penala protiv Engleske.

Chiellini je govorio o detaljima prije utakmice. Otkrio je i to da su svi plakali kao mala djeca. Za sve je "kriv" također iskusni Salvatore Sirigu.

"Pustili smo poneku suzu, mi stariji, ali i mlađi. Zaslužili smo sve to. U ovim godinama ti ovo još više znači... Krajem maja smo govorili da je nešto magično i sve više je bilo tako."

Oglasi

"Danas nam je prije utakmice Sirigu napravio video svih naših roditelja i najdražih osoba. Rasplakali smo se..."

Chiellini je zajedno sa Leonardom Bonuccijem obilježio ovaj turnir fantastičnim izdanjima u posljednjoj liniji. Opravdali su status možda i najboljeg štoperskog para današnjice.

"Svako u ekipi ima svoju ulogu i talente. Leonardo Bonucci i ja smo veoma različiti i pokušavamo iskoristiti svoje osobine. Volimo se, iskorištavamo svoju snagu. Tako je bilo i za sve igrače u cjelini. Tajna je da samo koristili snagu svakog od nas", otkrio je legendarni štoper.

Inače, prije utakmice u tunelu Wembleyja viđena je zanimljiva scena na kojoj se pozdravljaju Chiellini i Harry Maguire. I tu je Italijan nastojao da dobije "psihološku" igru.

Potražite više informacija na temu EURO 2020:

Prvo se pozdravio s engleskim štoperom, a nakon čeka se prepoznatljivo poput gorile udario nekoliko puta u grudi na taj način pokazujući samopouzdanje i snagu.

Podsjećanja radi, Italijanima je ovo bila druga titula prvaka Evrope, prvu su osvojili još davne 1968. godine. U međuvremenu su izgubili dva finala. 

Promo

Top Komentari

JuventinoBK
Hvala ti Bože, nakon 21 godine čekanja i onog najgoreg finala u mom životu 2000-te protiv francuza, konačno sam dočekao titulu europskog prvaka! Previše bi bilo da smo i noćas izgubili. Teška tekma, teško je bilo bez Spine, skrz druga taktika, praktički igrač manje u napadu, ali uspjeli smo! ŠAMPIONI EUROPE!!! SIAMO NOI, SIAMO NOI I CAMPIONI D'EUROPA SIAMO NOI!!!
7 4
bk123
Bravo Italija...nek ste ohladili one prepotentne i arogantne Engleze ..ako mogu izdvojio bih samo jednog Engleza kojeg žalim a to je njihov izbornik Southgete ( Ne zamjerite ako nije prezime pravilno napisano) jer po svemu što sam mogao primjetiti to je jedan veliki gospodin. Kad su izgubili od Hrvatske u polufinalu SP on je prišao svakom hrvatskom igraču i čestitao a i sinoć ako ste primijetili čim su Englezi promašili zadnji penal odmah je otišao i gospodski čestitao Manciniju i igračima Italije. Velik je u porazu i tu mu se divim i volio bi da mu se nekad to vrati i da osvoji neki veliki trofej. Zaslužio je
5 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi