Italija u utorak igra najbesmisleniju utakmicu ikad!

Azzurri ne idu na SP

Italija u utorak igra najbesmisleniju utakmicu ikad!

Admin Čaušević

Italija najmanje do 2026. godine neće vidjeti Svjetskog prvenstva. 

Ako je prije četiri godine ispadanje od Švedske bilo iznenađnje, onda je poraz od Sjeverne Makedonije najveće poniženje u modernoj eri Azzurra.

Italijani kao Evropski prvaci nisu uspjeli pobjediti Makedonce na svom stadionu. Presudio im je gol Trajkovskog iz samog finiša utakmice pa će tako propustiti drugi uzastopni Mundijal.

Poslije utakmice Roberto Mancini nije uradio ono što bi svako uradio u ovakvim i sličnim slučajevima - podnio ostavku.

"Ako je osvajanje Evropskog prvenstva bilo moja najveća radost na profesionalnom nivou, ovo je sigurno najveće razočarenje. Ponekad se u fudbalu dešavaju nevjerovatne stvari, možda nismo ni trebali biti u baražu", rekao je Mancini.

"Vidjet ćemo šta će biti, teško je sada pričati o narednim sedmicama i mjesecima. Treba proći vremena, jer je razočarenje ogromno, za mene ova ekipa ima veliku budućnost", insitirao je Mancini.

Italijanima preostaje da se pripreme za možda i najbesmisleniju utakmicu u historiji fudbala jer će u utorak gostovati Turskoj.

I Turska je igrala baraž te izgubila od Portugala sa 3:1, a ranije je odlučeno da poražene selekcije igraju prijateljski susret.

Tako će se podjednako utučeni i razočarani Turci i Italijani sastati u utorak na stadionu u Konyi od 20:45.

Top Komentari

19211921
U konyasporu ahaha
8 1
user1644525678
Ne postoji grad Konyaspor novinaru novinaru.
7 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi