Italija u karantenu do 3. maja: Šta to znači za fudbal?
Foto - EPA

Premijer Conte objavio

Italija u karantenu do 3. maja: Šta to znači za fudbal?

M. Šljivak

Italijanski premijer Giuseppe Conte objavio je kako će Italija u karantenu ostati do 3. maja.

Ova zemlja je žestoko pogođena pandemijom koronavirusa. Bili su glavno žarište u Evropi, ali se situacija polako stabilizuje.

Ipak, kako bi se situacija dodatno stabilizovala, premijer Conte je odlučio da će Italijani u karantenu ostati do 3. maja.

"Produžili smo restriktivne mjere do 3. maja. Bila je to teška odluka, ali za nju prihvatam odgovornost. Postoje međutim ohrabrujući znaci od strane epidemiologa. Mjere koje je vlada odredila djeluu. Primjer smo ostalim zemljama kako zaštiti zdravlje svojih građana i ne možemo to tek tako odbaciti" rekao je Conte i dodao je:

"Nadamo se da ćemo nakon 3. maja lagano početi iznova. Moramo međutim poštovati pravila i održavati socijalnu distancu".

Potražite više informacija na temu Serie A:

Ova odluka italijanske vlade jasan je znak da italijanski klubovi neće moći da treniraju sve do 4. maja, ali svakako da postoje jako dobri znaci da se sve vraća u normalu.

Restart sezone u Seriji A planiran je za kraj maja ili početak juna. Igrat će se bez publike i uz posebne zdravstvene mjere.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi