Italija u najjačem sastavu na Eurobasketu

Popis Italije za EP

Italija u najjačem sastavu na Eurobasketu

Midhat Šljivak

Selektor košarkaške reprezentacije Italije, Simone Piangiani, objavio je popis igrača koji će početi pripreme za nastup na Evropskom prvenstvu.

Italija će na ovogodišnji Eurobasket, kako stvari stoje, doći u najjačem mogućem sastavu.

Piangiani je poslao pozive na 16 adresa, a o na spisku su se našle i tri NBA zvijezde, Marco Belinelli iz San Antonio Spursa, Andrea Bargnani iz New York Knicksa i Danilo Gallinari iz Denver Nuggetsa.

Piangiani je na pripreme pozvao ovih 16 košarkaša:

Pietro Aradori, Andrea Bargnani, Marco Belinelli, Riccardo Cervi, Andrea Cinciarini, Marco Cusin, Luigi Datome, Amedeo Della Valle, Danilo Gallinari, Alessandro Gentile, Daniel Hackett, Nicolò Melli, Davide Pascolo, Giuseppe Poeta, Achille Polonara, Luca Vitali.

Italijani se na Evropskom prvenstvu nalaze u grupi B. Protivnici će im biti domaćin Njemačka, zatim Španija, Srbija, Turska i Island.

Prvenstvo otvaraju 5. septembra duelom protiv selekcije Turske.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.