Italijani pobijedili Vels, ali na kraju utakmice su slavili fudbaleri oba tima!

Obje selekcije idu u osminu finala

Italijani pobijedili Vels, ali na kraju utakmice su slavili fudbaleri oba tima!

E. Čaušević

Reprezentacija Italije danas je u Rimu pobijedila Vels sa 1:0 u meču posljednjeg trećeg kola grupne faze Evropskog prvenstva.

Italijani su bili fantastični u grupnoj fazi i s maksimalnih devet bodova idu u osminu finala. Međutim, nakon meča i Velšani su slavili jer su uspjeli da dođu do druge pozicije i također se plasiraju u nokaut fazu.

Roberto Mancini danas je iskoristio priliku da odmori većinu prvotimaca, ali se to na terenu nije toliko osjetilo jer su Azzurri i pored toga uspjeli da dođu do pobjede i pokažu svoju snagu.

Na početku meča Velšani su pokušali izvršiti pritisak na zadnju liniju Italije, ali su domaći već od starta imali incijativu na sredini terena.

Prvu ozbiljniju šansu na ovoj utakmici vidjeli smo u 25. minuti kada je Federico Chiesa pokušao, ali gola nije bilo. Desetak minuta kasnije dobra akcija Italije, ali na kraju na centaršut kasni Belotti koji nije uspio da pošalje loptu u mrežu.

Međutim, u 39. minuti Italija je došla do prednosti. Nakon prekida lopta dolazi do Mattea Pessine koji sjajno matira golmana Velsa za 1:0 i veliko slavlje navijača na Olimpicu.

Oglasi

Do drugog gola Azzurri su mogli u 53. minuti. Sjajno iz slobodnog udarca je šutirao Bernardeschi, ali stativa spašava Vels. Stvari za Velšane su se itekako zakoplikovale samo dvije minute kasnije.

Ampadu je neoprezno faulirao Bernardeschija, a sudija mu je bez dileme pokazao direktan crveni karton i put ka svlačionici.

Italijani su igrača više mogli da iskoriste samo deset minuta kasnije. U prilici je bio Belotti koji je odlično šutirao, ali Ward to brani.

Vels je u finišu čak mogao do izjednačenja. Najbolju šansu na meču gosti su imali u 76. minuti kada je nakon jednog centaršuta pokušao Bale koji je bio u odličnoj prilici, ali je loše šutirao i lopta ide pored gola.

Italijani su do kraja meča iskusno čuvali svoju prednost, te se rezultat nije mijenjao, te su Azzurri slavili sa 1:0.

Potražite više informacija na temu EURO 2020:

U Grupi A Italija je završila na prvom mjestu sa devet bodova, dok je Vels drugi sa četiri boda. Toliko ima i Švicarska, ali ova selekcija je treća zbog lošije gol razlike, dok su Turci posljednji bez bodova, te su najviše razočarali na Euru.

Što se tiče Švicarske oni će čekati rasplet u ostalim grupama, ali imaju odlične šanse da se kao najbolja trećeplasirana selekcija plasiraju u osminu finala.

Promo

Top Komentari

Rajvosa2019
Italija i sa B timom igra odlicno , mislim da ce na EP daleko dogurati - za mene glavni favorit
5 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi