Djeluju supermoćno, a posljednje kolo grupne faze bi mogli "sabotirati"

Među favoritima su za pobjedu

Djeluju supermoćno, a posljednje kolo grupne faze bi mogli "sabotirati"

A. Čaušević

Nekoliko reprezentacija je ostavilo sjajan utisak na startu Evropskog prvenstva. 

U prvije dvije utamice Italija djeluje zaista supermoćno posebno poslije impresivnih utakmica u prva dva kola protiv Turske i Švicarske.

Azzurri su na otvaranju Eura pobijedili Tursku s 3:0, da bi u svom drugom susretu razbili Švicarsku s identičnim rezultatom te su već u osmini finala.

Italijani u nedjelju igraju meč trećeg kola. Protivnik će biti selekcija Velsa, a ne bi bilo iznenađenje da izabranici Roberta Mancinija "sabotiraju" taj susret.

Naime, iz trenutne perspektive gledajući kostur žrijeba Italiji je bolje da završi kao drugoplasirana neg prvoplasirana u svojoj grupi.

Ako bude prva u osmini finala će igrati protiv Austrije ili Ukrajine, a ako bude druga protivnik će biti Rusija te možda Finska ili Danska.

I dok su protivnici u osmini finala relativno lakši s prvim mjestom u grupi u četvrtfinalu bi Azzurri išli na Belgiju, a zatim u eventualnom polufinalu na Francusku.

Potražite više informacija na temu EURO 2020:

Međutim, ako završe kao drugi na tabeli u četvrtfinalu bi Italijane čekala Nizozemska, a u polufinalu Španija, Portugal, Njemačka ili Engleska.

Bilo kako bilo Italijani su sigurno u grupi najvećih favorita te će u jednom trenutku morati igrati protiv najboljih, ali neće biti iznenađenje da za izaberu lakši umjesto težek puta.

Promo

Top Komentari

Krosteutegurovic
A jes volite kalikulisati, pa nisu oni kao mi da vazda nešto računamo, ako ovo ako ono, Ako želiš pobijediti Euro onda se ide na pobjedu bez obzira ko je na drugoj strani. Treba igrati svoju igru bez previše pametovanja.
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi