Italijani bez SP-a, ali Milanov napadač je našao način da igra u Rusiji

Lapadula će igrati za Peru?

Italijani bez SP-a, ali Milanov napadač je našao način da igra u Rusiji

E. Škorić

Peruanci su, dakle, ostali bez Paola Guerrera koji je suspendovan do 3. novembra naredne godine jer je pao na doping testu.

Obzirom na ovu suspenziju od strane FIFA, to znači da Guerrero ne može igrati na Svjetskom prvenstvu u Rusiji, a s pet pogodaka je u kvalifikacijama za Mundijal bio važan u ekipi Perua.

Šta će sada Peruanci? Već tragaju za novim golgeterom i navodno bi mogli da angažuju napadača Milana Gianlucu Lapadulu.

Lapadula je čitavu karijeru igrao u Italiji, u Juventusu pa u Milanu, sada je u Genoi na posudbi, ali ima peruanski pasoš, pošto je njegova majka Peruanka i ima pravo da nastupa za Peru.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Za Italiju je igrao protiv San Marina u prijateljskom meču i dao je hat-trick, pa sad amožda dobije priliku da zaigra na SP-u i to kada je Italija ispala u baražu od Švedske.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi