Italijani dogovorili prijateljski okršaj protiv Engleske

Na Wembleyju 27. marta

Italijani dogovorili prijateljski okršaj protiv Engleske

E. Čaušević

Italija se punom parom sprema za Evropsko prvenstvo koje se igra narednog ljeta.

Italijani su dominantno kroz kvalifikacije izborili plasman na veliko takmičenje i to bez poraza. Ekipa Roberta Mancinija će sigurno biti jedan od favorita iako su prije svega godinu dana napravili smjenu generacija.

Mancini je već napravio plan za prijateljske mečeve u martu naredne godine i zanimljivo da je odbio da njegova ekipa putuje u Katar. FS Italije je mogao zaraditi dosta novca od dvije prijateljske utakmice u Kataru, ali je Mancini to odbio.

On je poručio da nema svrhe da igrači putuju na tako dalek put, te je poručio da pripremne mečeve želi odigrati u Evropi. Nedavno je saopšteno da će Italijani 31. marta igrati protiv Njemačke i to u Nirnbergu.

Iz FS Italije danas su potvrdili da će četiri dana ranije ovaj tim odigrati još jedan prijateljski meč. To će biti 27. marta na Wembleyju protiv Engleske i sigurno da nas očekuje i tu sjajan meč.

Azzurri će na Euru biti u grupi sa Švicarskom, Velsom i Turskom, a sve tri susreta grupne faze će igrati u Rimu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi