Da li su zaista Azzurri favoriti na Euru?

Martinez hvali Mancinija

Da li su zaista Azzurri favoriti na Euru?

Reprezentacija Italije je nakon historijskog neuspjeha u kvalifikacijama za prošli Mundijal angažovala sve raspoložive snage za kvalifikacije za Evropsko prvenstvo.

Na mjesto selektora je stigao Roberto Mancini, a Azzurri su protutnjali kroz kvalifikacije, a njihovu snagu je na svojoj koži osjetila i reprezentacija BiH.

Italija je dominantno osigurala Euro, ali mnogi su skeptični kada su šanse Azzurra za krov Evrope u pitanju. Tek će EP bit pravi test za nove Mancinijeve Azzurre.

Međutim, Mancinijev imenjak, Roberto Martinez vjeruje u Italiju. A kada to kaže selektor Belgije, najbolje svjetske reprezentacije po FIFA-inoj rang listi, onda to svakako ima određenu težinu.

"Italija je među favoritima za osvajanje Eura 2020", izjavio je Martinez za Corriere dello Sport, pa nastavio:

"Posao koji radi Mancini je izvanredan. Ipak, moram reći da su kvalifikacije jedno, a završna faza turnira drugo".

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Italijani će na Euru igrati tri domaće utakmice protiv Turske, Švicarske i Velsa. Sa druge strane, Belgija je u grupi sa Danskom, Rusijom i Finskom.

"Sa strane logistike, biće poprilično teško za nas jer igram u Kopenhagenu i Sankt Peterburgu", poručio je Martinez.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti