Italijani ljuti na Chiellinija zbog glasova za najboljeg trenera svijeta

Allegrija ni na mapi

Italijani ljuti na Chiellinija zbog glasova za najboljeg trenera svijeta

E. Čaušević

U Londonu je sinoć održana FIFA-ina ceremonija The Best na kojoj su se birali najbolji igrač i trener u ovoj godini.

Nagradu za najboljeg igrača svijeta osvojio je Luka Modrić, dok je najbolji trener prema glasovima kapitena i selektora bio Didier Deschamps. Kada je FIFA objavila listu glasova kapitena i selektora nastao je pravi has u fudbalskoj javnosti.

Najviše se na udaru našao defanzivac Juventusa, Giorgio Chiellini, a javnost u Italiji zamjerila mu je najviše što nijedan glas nije dao svom treneru Massimilianu Allegriju. On je pet bodovao da Deschamspu, tri Zidanea, a jedan iznenađujuće Garethu Southgateu.

Što se tiče glasanja za najboljeg igrača svijeta najviše bodova dao je novom saigraču Cristianu Ronaldu, a najviše glasova Portugalac je dobio i od selektora Italije, Roberta Mancinija. Ipak, to mu nije pomoglo na kraju da dođe do pobjede.

Top Komentari

Mu'min Juventino FKS
Kakvog morona alegrija ccc. Svaka cast kijelo sto nisi glup!!!
1 3
Griezmann
Allgeri je dobar trener, ali nije za Juventusa. On bi bolje vodio Milan, Romu, Šalke, Sevilju.
2 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi