Allegri: Pjanić? Nije mu ništa, izašao je iz taktičkih razloga

Juventus gostuje Frosinoneu

Allegri: Pjanić? Nije mu ništa, izašao je iz taktičkih razloga

Nakon pobjede na otvaranju Lige šampiona, Juventus se vraća domaćem takmičenju. Bianconeri će sutra u okviru 5. kola Serie A gostovati Frosinoneu, gdje će pokušati ostvariti novu pobjedu i zadržati ujedno stopostotan učinak.

Uoči utakmice Massimiliano Allegri je na konferenciji za medije odgovarao na brojna pitanja, govorio je o sastavu koji će izvesti, kao i o Miralemu Pjaniću koji je protiv Valencije izašao u 66. minuti meča.

"Pjanić je u dobroj formi i može igrati zajedno s Bentancurom. Nije povrijeđen, zamijenio sam ga protiv Valencije iz taktičkih razloga", kazao je Juventusov trener, dodavši:

"Što se tiče ostalih igrača, Mandžukić i Matuidi su dali puno zadnjih sedmica i vjerovatno im je potreban odmor. Odlučim li zaigrati s trojicom u odbrani moguće je i da bi jedan od trojca Alex Sandro, Cancelo ili Cuadrado mogao odmoriti."

Potražite više informacija na temu Serie A:

Momčad Frosinonea u prve četiri utakmice nije uspjela zabiti gol, a primila ih je čak 10.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi