Italijani su izabrali!
Dužnost privremenog selektora imao Luigi Di Biagio, ali on nije bio u ozbiljnim kombinacijama za preuzimanje A tima (Foto: EPA)

Azzurri imaju novog selektora

Italijani su izabrali!

Midhat Šljivak

Nakon katastrofalnih rezultata pod vodstvom Giampiera Venture i ne odlaska na Svjetsko prvenstvo u Rusiju, Fudbalski savez Italije dao se u potragu za novim selektorom.

Mnoga velika imena povezivala su se sa klupom Azzurra. Govorilo se o Carlu Ancelottiju, Claudiju Ranieriju, pa čak i ponovo o Antoniju Conteu, a na kraju je izbor pao na Roberta Mancinija.

Italijanski mediji objavili su danas kako će se ime novog selektora saopštiti 20. maja, a SportMediaset je došao do informacije da je dogovor postignut sa Robertom Mancinijem.

Aktuelni trener ruskog Zenita pristao je na uslove koji su mu ponuđeni, napustiće tim iz St. Petersburga, te će sjesti na klupi Azzurra.

Debi na selektorskoj poziciji Mancini će imati 28. maja protiv Saudijske Arabije, a ovo će mu biti prva selektorska dužnost.

Prethodno je 53-godišnji stručnjak uz dosta uspjeha vodio Inter i Manchester City, a radio je još u Galatasarayju, Laziju i Fiorentini.

Top Komentari

Mesa.Sabanadzovic
Bolje da su Mehu Kodru zvali
4 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi