Italiju bi mogao preuzeti i Maldini: Postoje kontakti...

U dobrim odnosima je sa Costacurtom

Italiju bi mogao preuzeti i Maldini: Postoje kontakti...

Čelnici Fudbalskog saveza Italije već mjesecima tragaju za novim rješenjem na selektorskoj poziciji.

Otkako je nakon neuspjeha u kvalifikacijama sa pozicije selektora odstupio Gianpiero Ventura, sa italijanskom reprezentacijom se uveliko povezuju brojni velikani, a jedan od njih je i Paolo Maldini.

Maldini je u vrlo dobrim odnosima sa Allessandrom Costacurtom, inače potpredsjednikom Fudbalskog saveza Italije, i otkrio je da je već razgovarao s njim na temu preuzimanja reprezentacije.

"Razgovarao sam sa Costacurtom, uvijek sam spreman slušati", kazao je Maldini, te nastavio:

"Tešk oje reći ne, i to prijatelju kao što je Costacurta. Treba vidjeti ima li uvjeta da napravimo nešto zajedno, ili 'Italija zauvijek'. Problem je što ne znam koji je trenutni cilj. Mislim da će onaj ko preuzme Italiju biti prihvaćen, ali naravno moramo izboriti plasman na Evropsko prvenstvo", dodao je Maldini.

Maldini se, podsjećamo, oprostio od profesionalnog bavljenja fudbalom 2009. godine. Kroz karijeru je za "A" reprezentaciju Italije odigrao 126 utakmica i dugo vremena bio je kapiten.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi