Italijani tvrde: Situacija u svlačionici Juventusa se dodatno "zakuhala"

Domaći protiv stranih igrača

Italijani tvrde: Situacija u svlačionici Juventusa se dodatno "zakuhala"

Endin Čaušević, foto: EPA

Juventus u novu sezonu nije ušao prema očekivanjima, te nakon dosadašnjeg dijela sezone aktuelni prvak Italije nalazi se na trećem mjestu sa četiri boda zaostatka u odnosu na prvoplasirali Napoli.

Stara dama je šest puta uzastopno osvojlia Scudetto i jasno je da igrači Juventusa želi da to urade i po sedmi put. Međutim, sezona nije počela baš prema očekivanjima jer je Juventus napustilo nekoliko standardnih igrača iz prošle sezone, dok je došlo i par novih imena.

Italijanski mediji danas su objavili da je situacija u svlačionici Juventusa daleko od savršene. Navodno, u Juventusu vladaju dva klana, odnosno domaći igrači protiv stranih. Kako piše Dagospia, italijanski fudbaleri traže od kluba da u januaru prodaju nekoliko "stranaca" zbog toga što im narušavaju atmosferu.

Još uvijek se ne zna o kojim igračima je riječ, ali mediji na Apeninima tvrde da će mnogo toga biti poznatije u januaru. Iz Juventusa su poručili da ne žele demantovati ove špekulacije, ali neće ih ni potvrditi jer su poručili da su previše ozbiljan klub da bi se bavili takvim pričama.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi