Italijani tvrde: Sturridge se ponudio Interu

Želi doći na posudbu

Italijani tvrde: Sturridge se ponudio Interu

Engleski fudbaler Danie Sturridge više ne može trpiti grijanje klupe u Liverpoolu pa je odlučio da stvari uzme u svoje ruke u januarskom prelaznom roku.

Kako prenosi italijanski Tuttosport, Sturridge ima namjeru da dođe u Inter te se ponudio toj ekipi. Njegov plan je da igra u Interu do kraja tekuće sezone kako bi mogao osigurati nastup na Svjetskom prvenstvu u Rusiji narednog ljeta.

Obzirom da u Liverpoolu ne igra mnogo u prvom dijelu sezone, šanse Sturridga da se domogne Svjetskog prvenstva u Rusiji su veoma male, ali eventualnim odlaskom iz redova Redsa, vjerovatno bi bile povećane.

S druge strane, Inter nema alternativu za prvog napadača ekipe Maura Icardija i sigurno bi im dobro došao jedan rezervni napadač, a osim toga Sturridge može igrati i u formaciji 4-2-3-1 koju preferira trener Nerazzurra Luciano Spalletti.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Podsjetimo, Sturridge je u dosadašnjem dijelu sezone odigrao ukupno 14 utakmica u svim takmičenjima i postigao je tri gola uz isto toliko asistencija.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti