"Imao je super djevojku i bio je nevjerovatno uporan, ali morali smo ga prodati"

Stramaccioni o Coutinhu

"Imao je super djevojku i bio je nevjerovatno uporan, ali morali smo ga prodati"

Edmir Škorić

Bivši trener Intera Andrea Stramaccioni otkriva kako je Inter prodao Philippea Coutinha Liverpoolu prije pet godina.

Inter je za 13 miliona eura prodao Coutinha, a Brazilac je pet godina kasnije za čak 160 miliona eura prešao iz Liverpoola u Barcelonu. Smatra se sada velikom Interovom greškom, a o svemu je govorio i Stramacioni, koji je imao priliku da trenira talentovanog ofanzivca.

"Nisam iznenađen Coutinhovim potezom, pošto se mnogo poboljšao u Premier ligi, a prije svega je igrao za Brazil i zaslužio je vrhunski klub. Debitovao je kod Rafe Beniteza za Inter, počeo je dobr, ali Wesley Sneijder je ipak igrao na toj poziciji. Imao je jaku konkurenciju", kazao je Stramacioni, pa je dodao:

"Ponuda iz Liverpoola bila je takva da ju je bilo teško odbiit, a Coutinhova želja da ode u Englesku je bila velika. Bio je to težak trenutak, Cou je bio rijetki mladi perspetkivni igrač koji je imao takvu vrijednost na tržištu. Morali smo balansirati knjige, ja sam morao da ispoštujem odluku tadašnjih direktora Marca Brance i Piera Ausilija, mada je bilo teško".

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Niko nije bio sretan zbog njegove prodaje, jer je imao zaista veliki potencijal. Još uvijek sam s njim u kontaktu, on je divan momak i ima izvanrednu radnu etiku. Imao je divnu djevojku koja je odrasla s njim i pomogla mu da ostane onaj isti dječak koji je bio u Brazilu. To mu je uveliko pomoglo i u razvoju igračke karijere", potvrdio je Stramacioni.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti