Italijanima fali kvalitetnih igrača, Mancini "krade" tuđe?

Napolijev veznjak mijenja državljanstvo?

Italijanima fali kvalitetnih igrača, Mancini "krade" tuđe?

Reprezentacija Italije više nema "bazen" od desetina kvalitetnih fudbalera koji konkurišu za poziv selektora.

Zbog toga je selektor Roberto Mancini primoran koristiti se svim mogućim metodama kako bi pojačao selekciju Italije.

Prema posljednjim informaciama iz italijanskih medija Mancini je pitao veznjaka Napolija Allana, inače Brazilca, da promijeni državljanstvo i tako postane dostupan Azzurrima.

Navodno su Mancini i njegovi pomoćnici "iskopali" da Allan ima dalju rodbinu u Italiji, pa bi na osnovu toga mogao dobiti pasoš ove zemlje.

Inače, Allan je u Italiju stigao 2012. godine kada je potpisao za Udinese, a u Napoli je prešao tri godine kasnije za 11.5 miliona eura. Iako je nastupio pet puta za U20 selekciju Brazila nikada nije bio ni blizu seniorskog tima.

Navodno će Mancini sutra biti na tribinama stadiona San Paolo kako bi se pobliže upoznao sa Allanovim kvalitetama u meču Napolija i Sassuola.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti