Neuspjeh u kvalifikacijama za SP je bio samo početak: Azzurri pred neslavnim jubilejom

Reprezentacija Italije dotakla niske grane

Neuspjeh u kvalifikacijama za SP je bio samo početak: Azzurri pred neslavnim jubilejom

Teško je uporediti današnju generaciju Azzurra sa onom slavnom koja je 2006. godine stigla do krova svijeta, ali reprezentacija Italije zaista u posljednje vrijeme pravi rezultate ispod svakog nivoa.

Još uvijek se Italijani oporavljaju od prošlogodišnjeg šoka kada su shvatili da nisu uspjeli izboriti plasman na Mundijal, a sada su stigli i do neslavnog jubileja koji će u oktobru biti potvrđen.

Italija nije uspjela savladati Portugal i Poljsku u minulim susretima Lige nacija, pa je sada jasno da će Azzurri prvi put nakon 1959. jednu čitavu kalendarsku godinu "protraćiti" bez pobjede u takmičarskom susretu.

Naime, posljednju takmičarsku pobjedu Italija je upisala 9. oktobra 2017. godine kada je sa 1:0 savladala Albaniju u meču kvalifikacija za Mundijal, a kako naredni susret Azzurri neće odigrati prije 9. oktobra ove godine tog datuma će i obilježiti "godišnjicu zadnje pobjede".

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

Čak i kada bi se računali prijateljski mečevi, Italijani se ne mogu pohvaliti puno boljim rezultatima u proteklih godinu dana, pa je tako jedini trijumf došao u prijateljskoj utakmici protiv Saudijske Arabije. Italija je tada, na Mancinijevom debiju na klupi, slavila sa 2:1.

Top Komentari

DeroVolk
Serie A jača, tako da Talijani za koju godinu postaju ponovo velesila (sve radi konkurencije domacim igračima u ligi), pa ce ponovo da uzmu mundijal kao 2006 koja je bila vrhunac jedne generacije koja je stasala u 90im, a znamo kakve su to godine Serie A bile. Zapamtite moje riječi.
5 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi