Italijanima nisu promakla dešavanja u bh. reprezentaciji

Prosinečki ostao selektor

Italijanima nisu promakla dešavanja u bh. reprezentaciji

A. Čaušević

Bosna i Hercegovina je na 48 sati bila bez selektora, a onda je Robert Prosinečki promijenio mišljenje i odlučio da ostane za kormilom bh. repezentacije.

Nakon poraza od Armenije (4:2) Prosinečki je podnio ostavku, potvrdio je to i prilikom povratka u Sarajevu, međutim nakon sastanka sa članovima Izvršnog odbora NFSBiH promijenio je mišljenje.

Tako će populani Žuti i u nastavku kvalifikacija te i u eventualnim mečevima baraža sjediti na klupi popularnih Zmajeva.

Dešavanja u bh. reprezentaciji posljednjih dana nisu promakli Italijanima. Mediji na Apeninima su pratili razvoj situacije u bh. taboru, posebice ugledni Corriere dello Sport.

Rimski list je i danas prenio informaciju kako je Prosinečki povukao svoju odluku te odlučio da i dalje predvodi Bosnu i Hercegovinu.

"Prosinečki se vraća za kormilo Bosne i Hercegovine. Hrvatski trener se u nedjelju povukao sa selektorske pozicije poslije poraza u Armeniji, pa je promijenio mišljenje", navodi se u članku.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Vijest o ostanku Prosinečkog na klupi Zmajeva objavili su i drugi italijanski mediji poput Gazzette dello Sport, Tuttosporta, Sportmediaseta...

U grupi sa Zmajevima se nalazi i Italija koja poslije šest odigranih kola ima maksimalan učinak te je jednom nogom već na Evropskom prvenstvu. BiH je tek četvrta sa sedam bodova, pet manje u odnosu na drugoplasiranu Finsku.

Top Komentari

bk123
Boli tale neka stvar..oni već mogu igrat prijateljske utakmice i spremat se za euro..doduše možemo i mi počet igrat prijateljske i spremati se za baraz kroz ligu nacija..ostatak kvalifikacija uigravat neku novu ekipu za baraz ovo piši propalo
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi