Italijanima Rusija predaleko
Foto: EPA

Švedska slavila s 1:0

Italijanima Rusija predaleko

E. Škorić

Iako su veliki favorit u duelu sa Švedskom, Italijani bi mogli ostati bez plasmana na Mundijal.

Italiju su mnogi nakon žrijeba parova baraža vidjeli na Svjetskom prvenstvu, no Azzurri strepe, prva utkamica odigrana u Štokholmu otišla je na stranu Šveđana, koji su izvukli fantastičan rezultat - 1:0.

Gosti su imali sjajnu šansu u šestoj minuti, kada je Darmian prošao po strani, ubacio, a Belotti glavom poslao loptu pored gola. Ubrzo su Šveđani odgovorili preko Toivonena, koji je s 20 metara bio neprecizan.

Do kraja prvog dijela Šveđani još jednom prijete, kada je Buffon intervenisao prije Berga, lopta došla do Toivonena, na kraju domaći traže penal, ali ništa nije dosuđeno.

Švedska je stigla do vodstva u 61. minuti. Jakob Johansson, rezervista, pet minuta po ulasku u igru zabija nakon što je pucao, a lopta se od De Rossija odbila i završila u mreži Buffona.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Darmian u 70. minuti trese okvir švedskog gola, ali ostaje 1:0 za domaću selekciju, koja je na pragu velikog uspjeha, mada ih u revanšu čeka pravi pakao. Inače ovo je 24. duel Švedske i Italije i sedma pobjeda Švedske. 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi