Jakirović nakon pobjede protiv Slobode: Na poluvremenu smo aktivirali 'plan B'

Trener Zrinjskog

Jakirović nakon pobjede protiv Slobode: Na poluvremenu smo aktivirali 'plan B'

M. Šljivak

Zrinjski je preokretom savladao Slobodu sa 3:1.

Trener mostarskog tima Sergej Jakirović je itekako zadovoljan zbog trijumfa i nakon meča je rekao:

"Pokazali smo ogroman karakter. Nije lako igrati kad primite gol nakon 30 sekundi gol i kada jedan mladi igrač pogriješi, unese se nesigurnost", istakao je Jakirović i nastavio je:

"Drago mi je kako je mali Bašić odigrao i barem jednu njegovu sam vidio u golu. Tri dana sam mozgao da li krenuti sa dva napadača, ali smo se odlučili igrati sa desetkom da tu Bašić ordinira na sredini. Povukli smo plan B na poluvremenu, znali smo da će Sloboda pasti ako zabijemo gol u prvih 15 minuta i zasluženo pobijedili. Imali su šansu Miškića i da su otišli na 0:2 bilo bi vjerovatno sve drugačije, ali nagrađeni smo za pravi pristup. Kapa dolje momcima".

Ova pobjeda je veoma vrijedna.

"Velika vrijednost je ove pobjede. Vidimo i danas da se lako posklizneš kad se igraš matematika, pa svi računaju tri sigurna boda kada vam dolazi tim koji se bori za ostanak. Rekao sam prije prvenstva da će svaka utakmica biti 50-50 i da će u svakoj utakmici morati da bude 120 posto koncentracije".

Oglasi

Zrinjskom je pauza dobro došla.

"Slijedi pauza koja nam je dobro došla zbog povreda koje imamo. Trebali bi se vratiti po planu, takva je prognoza, ali dobro će nam doći da se malo odmorimo i da nastavimo kako mislimo. Želimo u svakoj utakmici tri boda".

Plemići su utakmicu okončali bez klasičnog štopera.

"Mi smo završili utakmicu bez klasičnog štopera. Zaštitio sam Krešića i izvadio ga na poluvremenu jer ga je greška poljuljala. Dobili smo sa Pušićem na iskustvu i sa Luchom na lijevom beku. Domagoj je iskusan igrač i kada imaš 160 utakmica za Osijek, znači da si prava vrijednost"

Hoće li formacija sa dva špica biti i u narednim utakmicama?

Oglasi

"Sve zavisi protiv koga igramo. Protiv slabijih ekipa doma jednostavno moramo dovesti što više igrača u završnicu. Ja volim igrati 4-4-2, igrao sam i prije i nemam problem sa tim, pogotovo zbog igrača kakve imamo"

Josip Ivančić je zabio dva gola. Jakirović ga je hrabrio na poluvremenu.

"Rekao sam mu da bude hrabar i da ne bježi od šanse i da će sigurno zabiti gol. Josip je pokazao kvalitetu kad je došao tu, dogodila se korona i mučio se da se vrati. Drago mi je zbog njega i nadam se sa ćemu se vratiti samopouzdanje".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

O Anesu Mašiću je rekao:

"Vidi se da je nervozan. Rekao sam mu da mora ostati miran i ne možeš sam sebe nervirati i ljutiti se za svaki krivi pas, jer to se događa. Njegov učinak radni je ogroman, mladi je i bitno je da ispoštuje sve što se od njega traži. Treba mu dati podršku".

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Matic
Jos jedan prodavac magle u jedinom Mostarskom premijerligasu.
5 4
Sucro
Plan B je da vam se posrećilo što je Sloboda sama sebe pobjedila
4 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi