Ivan Čurjurić na tri sata od porodice, ali kao da su na drugom kontinentu

Veznjak Zrinjskog sam u Mostaru

Ivan Čurjurić na tri sata od porodice, ali kao da su na drugom kontinentu

E. Škorić

Ivan Čurjurić, veznjak Zrinjskog iz Mostara, ne može doći do svoje porodice od koje je udaljen svega tri sata vožnje.

Čurjurićeva porodica je u Zadru, dok je on u Mostaru u karantinu gdje individualno radi i čeka da se donesu konkretne informacije u vezi mogućeg nastavka Premijer lige, koja se ne igra od 12. marta.

"Kada je sve ovo krenulo svi smo mislili da će to brzo završiti, no sada su granice zatvorene. Samo nekoliko sati su od mene, a ne mogu do njih", rekao je 30-godišnji Zadranin za Sportske novosti.

"Najteže mi je zbog djece, imam dva sina od osam i pet godina. Čujemo se svaki dan, video pozivima na WhatsApp, Viber, ali nije to to... No, svima je isto, pa treba izdržati. Ako ništa, postao sam prava ‘domaćica’, kuham sam, perem robu. Barem neke koristi od ovoga", dodao je bivši igrač Hajduka, Zagreba, Željezničara...

Opisao je na koji način održava fizičku spremu.

"Snalazimo se kako znamo, ali sve se uglavnom svodi na trčanje, individualni rad. Svi smo profesionalci i dio naše profesije je da budemo spremni. Nije lako ostati u formi u ovakvim uvjetima, ali moramo. Kada se napokon steknu uvjeti za igru morat će se odraditi 10 ili 15 dana zajedničkih priprema. Bez toga neće moći".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

On smatra da se pandemija neće tako brzo smiriti.

"Nisam siguran da će se ova pandemija tek tako smiriti, jer čini mi se da tek hvata onaj pravi zamah. Nadam se da sam u krivu, ali ono što je sigurno jest da nitko ništa ne zna. UEFA je dala neki datum dokad se mora završiti, on se može i produžiti, a ako se kaže da moramo igrati u julu ili avgustu, tako će i biti. Ne znaju ništa ni u Savezu, ali meni je to to normalno, jer prvo treba razmišljati o sigurnosti i zdravlju sebe i svojih najbližih, nogomet je tu ipak u drugom planu".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi