Prvi čovjek koji je u Banja Luci zaustavio Borac: Uzor mu je Neymar, a Premijer liga iskorak

Razgovor s Ivanom Ikićem

Prvi čovjek koji je u Banja Luci zaustavio Borac: Uzor mu je Neymar, a Premijer liga iskorak · Intervju

A. Čaušević

Široki Brijeg je na početku sezone slovio za pravo osvježenje, međutim koronavirus je pokosio ekipu s Pecare pa je uslijedila serija loših rezultata.

Ipak, posljednje igre i rezultati potvrđuju da se ekipa Tonija Karačića vraća u formu. Izbačen je Velež iz Kupa, Radniku je servirana "petica", a i Široki je postao prvi tim koji je ove sezone odnio bod iz Banja Luke.

Borac je dugo vremena imao prednost, ali je u posljednjim minutama rezervista Ivan Ikić pogodio glavom i donio bod Širokobriježanima.

"Čvrsta utakmica protiv jakog protivnika, znali smo da su neporaženi na domaćem terenu. Išli smo na pobjedu, ali smo izvukli remi. Prvih 15-minuta su nas stisli i dali su gol, ali mi smo se s vremenom dizali i na kraju smo okrunili pogotkom u 90. minuti", rekao je Ikić na početku razgovora za SportSport.ba.

Raduje se što je zabio svoj prvi gol u Premijer ligi, ali dojam je da mu je draže što je njegov tim uspio izbjeći poraz.

"Sretan sam zbog pogotka, to mi je prvijenac, uglavnom bitno je da smo uzeli bod i da dalje igramo što bolje i što jače. Ja sam zabio taj gol, ali bitno je da smo ga dali."

Obzirom da se radi o 21-godišnjem igraču, svaki trenerov savjet je izuzetno bitan. Šta mu je Karačić savjetovao prije ulaska u igru?

"Rekao mi je da igram na lijevom krilu, da probam nešto napraviti, da ima prostora na desnoj strani Borac, da uđem što bolje, da probam nešto napraviti i eto zabio sam, sretan sam zbog toga.2

"Koronavirus nas je poremetio, ali mislim da se iz utakmice u utakmicu dižemo, mlada smo momčad želja dokazivanja i igre. S vremenom će doći ono naše kako smo igrali prije."

Ikić je član Širokog od jula, ali zbog radne dozvole je propustio nekoliko kola. Do sada je igrao u Hrvatskoj, a Premijer ligu smatra iskorakom u karijeri.

"Igrao sam u 2. HNL, bio sam i s prvom ekipom Osijeka. Premijer liga je dobra za razvoj mladog igrača, pogotovo Široki Brijeg gdje ima dosta mladih igrača. Meni je ovo stepenica više što se tiče moje karijere."

Da li ga je neki igrač u Premijer ligi posebno impresionirao? Kako kaže tek se upoznaje s bh. prvenstvom.

"Ja sam novi, tu sam nekoliko mjeseci, nije da sam pratio nešto ostale igrače. Ima stvarno dobrih igrača. Ali ja gledam samo sebe, svoje igrače i svoj stručni stožer. Liga je jaka i za razvoj mladog igrača je generalno sponzor."

A sportski uzor?

"Moj sportski uzor je Neymar. Volim ga gledati, pratim svaku utakmicu, gledam ga kako dribla i stvarno mi se sviđa kao igrač. Nadam se da ću jednog dana biti kao on i da ću imati takvu karijeru."

Od malena je simpatizer Barcelone.

Od rođenja navijam za Barcelonu, od malih nogu sam ih počeo gledati, sviđa mi se njihov stil igre, još kad imate Messija u ekipi to je odlično."

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Za kraj Ikića smo pitali je li realno očekivati da se Široki potpuno priključi vrhu tabele.

"Nama je cilj biti u gornjem dijelu tablice i proći što dalje u Kupu i da ga osvojimo. Mi smo mlada ekipa i nikad ne odustajemo. To se vidjelo i protiv Borca. Bila je to dobra utakmica. Možemo se uključiti i za borbu za titulu. Sarajevo je malo pobjeglo, ali mislim da to nije nedostižno. Nadamo se gornjem dijelu tablice", kazao je talentovani veznjak.

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

BlueBoys
Sto pogazi Vladi jagode? :)
4 1
Hakkinen
Jado Vlagidić i strašni Aj aj aj Boraccccc ccccc. I sebi sam dosadio sa ovim aj aj Boraccc cccc
3 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi