Široki Brijeg prvi odnio bod iz Banjaluke ove sezone

Domaći ostali bez pobjede

Široki Brijeg prvi odnio bod iz Banjaluke ove sezone

M. Šljivak

Borac je u 16. kolu Premijer lige na Gradskom stadionu u Banjaluci dočekao Široki Brijeg, a na kraju u ovom meču pobjendika nije bilo (1:1).

Borac je nešto bolje ušao u meč. Stvorili su nekoliko prilika na otvaranju, a Goran Zakarić je u 12. minuti odlično šutirao, ali Miškić je još bolje odbranio.

Ipak, dvije minute kasnije Borac je poveo. Jovo Lukić se odlično snašao u kaznenom prostoru, uposlio je Almedina Ziljkića, a ovaj zabija gol za 1:0.

Potom se igra malo umirila. Široki nije bio previše opasan, a vrijedi izdvojiti šut Jurilja pored gola u 33. minuti meča.

Miškić je sa druge strane spasio goste sa Pecare u 37. minuti. Fenomenalno je skinuo udarac Jove Lukića i na odmor se otišlo minimalnim vodstvom domaćeg tima od 1:0.

U nastavku su oba tima imala svoje šanse. Lukić je prvi prijetio, ali njegov šut ide preko gola gostiju. Uzvratio je na drugoj strani Jović, neprecizno.

Borac je u 64. minuti imao fenomenalnu šansu da poveća prednosti. Zakarić je izašao sam pred Miškića, ali mladi golman Širokobriježana fenomenalno brani.

Pet minuta kasnije raspoloženi Zakarić je ponovo u dobroj šansi. Ponovo je sam pred Miškićem, ali ovog puta Radeljić požrtvovanom intervencijom blokira njegov udarac.

Široki je preko Pervana u 73. minuti susreta imao dobru šansu. Ipak, iz izgledne pozicije veznjak gostiju šutira loše. A onda u 89. minuti šok za domaće. Ikić je zabio sjajan gol za 1:1 i Široki je prvi tim ove sezone koji je odnio bodove iza Banjaluke.

Premijer liga BiH, 16. kolo:

Borac - Široki Brijeg 1:1

FK Borac: Pavlović, Jovanović, Ziljkić, Dujaković, Vojnović, Brtan, Subić, Lukić, Meleg, Milojević, Zakarić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

NK Široki Brijeg: Miškić, Medić, Obšivać, Ćorić, Jurilj, Jović, Marić, Stanić, Radeljić, Jurić, Pervan.

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Tmm1987
Kome smeta jak borac, e ja vam kazem da ce borac bit prvak ove sezone hahahhaa
4 0
Hakkinen
Aj aj aj Borac.... Aj aj aj aj aj aj Borac -:))))))
3 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi