Kelava: Želio sam u Sarajevo, ali zahtjevi nisu bili realni
Nekadašnji hrvatski reprezentativac BiH je 2014. godine pristao iz Serie A doći u Premijer ligu BiH, ali zbog, kako je naveo, nerealnih zahtjeva transfer je propao (Foto: EPA)

Nekadašnji golman Dinama za SportSport.ba

Kelava: Želio sam u Sarajevo, ali zahtjevi nisu bili realni · Intervju

U decembru 2014. godine je malo nedostajalo da u Fudbalski klub Sarajevo dođe Ivan Kelava.

Ime je to bivšeg golmana Dinama koji je slavu stekao briljantnim odbranama za 'modre' u Ligi prvaka. Nagovještavalo se o velikoj karijeri tada mladog golmana, ali stvari se u međuvremenu nisu posložile onako kako se nadao, pa je Kelava planirao 'razdrmati' karijeru odlaskom u Sarajevo.

Transfer je, priznaje nam danas, bio veoma blizu, no na kraju je propao zbog zahtjeva koji je pred Udinese postavilo tadašnje rukovodstvo Sarajeva.

"Dosta vremena je prošlo od tada, ali, sjećam se da je malo nedostajalo da dođem na Koševo. S moje strane želja nije bila upitna, no rukovodstvo Sarajeva je imalo, po meni, malo nerealne zahtjeve. Od Udinesea su uz posudbu tražili i postotak od moje sljedeće prodaje, na što su Italijani samo odmahnuli rukom, tako da je sve to propalo", prisjetio se Ivan Kelava u razgovoru za SportSport.ba.

U tom periodu Kelava je imao još opcija na stolu, no Sarajevo ga je najviše privlačilo. Veliku ulogu odigrao je i razgovor sa Matom Jajalom.

"Malo ko bi iz Serie A pristao doći igrati u BiH, ali meni to nije bio problem. Kroz razgovor sa Jajalom, koji mi je jedan od najboljih prijatelja, procijenio sam da bi to bio dobar potez za moju karijeru i da bi se tu mogao vratiti u život. Inače sam i ranije bio upoznat s bh. ligom, poznajem još neke igrače koji tu igraju..."

Nakon epizode u Italiji, Kelava se još okušao u Mađarskoj, Slovačkoj, Španiji i Rumuniji.

"Svugdje mi je bilo lijepo, ali ako moram izdvojiti neku zemlju, to bi definitivno bila Španija. Najviše mi se svidjela po treninzima i samom stilu života. Baš sam u tom periodu uživao u svakom smislu te riječi. Ali, sa sportske strane, najuspješniji sam svakako bio u Dinamu."

Danas je Kelava ponovo u Hrvatskoj, ovoga puta u Interu iz Zaprešića.

"Došlo je vrijeme da se vratim kući. Jedno dijete mi je krenulo u školu, drugo u vrtić, a treće se rodilo prije nekoliko dana, tako da je bilo pravo vrijeme da se vratim i pomognem supruzi. Mnogo puta se onda žrtvovala zbog mene, moram i ja uzvratiti nekako", kaže kroz smijeh Kelava.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Mundijalska groznica nije zaobišla ni Kelavu.

"Jedan sam od najvećih hrvatskih navijača. Igramo odlično, za nadati se da ćemo ovako nastaviti, ali ne sumnjam u to uopšte. Poznajem gotovo sve igrače iz reprezentacije, igrali smo zajedno, i znam kakve su njihove sposobnosti. Daj Bože da doguramo što dalje", rekao je Kelava na kraju razgovora. 

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi