Leko i Standard tonu, igrači imaju razlog, a Hrvat ljut: "Ako ne možete prihvatiti, idite kući"
FOTO: Paun Paunovic/CROPIX

Velika kriza u klubu

Leko i Standard tonu, igrači imaju razlog, a Hrvat ljut: "Ako ne možete prihvatiti, idite kući"

Samir Mlaćo

Ivan Leko se nije najbolje snašao u Belgiji.

Ivan Leko se nije najbolje snašao u Belgiji.

Leko je nakon otkaza u Hajduku bio bez posla, a zatim je dobio poziv da se vrati u Belgiju. Preuzeo je Standard Liege, ali ovaj klub je u velikim problemima.

Prije svega finansijskim, ali i rezultatskim. Naime, u četiri meča Leko je upisao dva remija i dva poraza. Još uvijek čeka na pobjedu, a mnogi su mišljenja da igrači nisu na nivou jer klub nije ispoštovao svoje obaveze.

Pitanje je i kada će, a klub je bod od zone ispadanja.

Leko je ipak udario po igračima, te smatra da oni i pored svih problema na terenu trebaju davati maksimum.

Oglasi

"Ako ne možete prihvatiti kašnjenje plata, onda dignite ruke i idite kući. Vrlo sam kritičan, nisam prepoznao svoju ekipu. Mentalitet? Trenutno je to jako veliki problem. Kada igraš za Standard, moraš dati sve od sebe na terenu. To je standard", rekao je Leko.

Leko je ranije radio u Belgiji, a proveo je i veliki dio igračke u ovoj zemlji, te jako dobro poznaje situaciju.

Kao fudbaler dva puta je uspio osvojiti kup u ovoj zemlji, a kao trener bio je dva puta prvak Belgije, te je osvajao Superkup i kup.

Prvak Belgije Leko je bio sa Club Brugge i Antwerpom, no sada je u potpuno drugačijoj situaciji.

Svjestan je ipak da će svoj ugovor morati da naplati, pa kako god da završi ova epizoda. Današnji profesionalni ugovor su kod UEFA-e itekako vrijedni, pa nogometaši i treneri na kraju svoje ipak naplate.

Potražite više informacija na temu Jupiler league:

Leko je u Hajduku donio trofej Kupa i bilo je to veliko slavlje u Dalmaciji, no kriza rezultata u prvenstvu donijela mu je i otkaz. Stigao je Mislav Karoglan koji je i danas šef struke, a Hajduk trenutno zaostaje dva boda za liderom Rijekom.

Splićani su u dvije utakmice nove sezone osvojili tek dva boda i moguće da je da Karoglan već nakon narednog kiksa postane 'bivši'. Pritisak je zaista ogroman, a navijači se nadaju da je konačno vrijeme da titula dođe na Poljud.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi