Zebnja hvata navijače Hajduka radi Ivana Perišića: Posljednja "bomba" priziva ono najbolnije
Foto: HNK Hajduk/Instagram

Dosta je pitanja, a malo odgovora

Zebnja hvata navijače Hajduka radi Ivana Perišića: Posljednja "bomba" priziva ono najbolnije

Admin Čaušević

Mnogo je pitanja iznad Poljuda, a posljednja dešavanja probudila su strah kod navijača Hajduka da bi Ivan Perišić već nakon šest mjeseci mogao napustiti splitski klub. To bi svakako bio bolan udarac za pristalice Majstora s mora.

Zimus je ispunjena dugogodišnja želja navijača Hajduka. Konačno su dočekali svoju tihu patnju u najdražem dresu. Ipak, kako se stvari odvijaju moglo bi se desiti da idila potraje nekoliko mjeseci.

Stvorio je Hajduk zaista sjajan tim i imao preduslove da postane prvak nakon skoro dvije decenije čekanja, međutim sve se raspalo u dva meča protiv Dinama. Upisani su porazi u prvenstvu i Kupu i to na Poljudu.

Poslije toga smijenjen je dosadašnji predsjednik Lukša Jakobušić, a njegov nasljednik se još uvijek čeka. To bi na neki način moglo i odrediti sudbinu Perišića na Poljudu.

Kao što je poznato hrvatski fudbaler do kraja tekuće sezone boravi na posudbi iz Tottenhama poslije čega će potpisati ugovor na godinu dana s Hajdukom s tim da ima pravo na odlazak u slučaju visoke ponude. Na Poljudu igra za platu od 1 euro.

Informacije iz Splita koje kruže hrvatskim medijima su takve da je prvi kandidat za predsjednika Ivan Bilić, poduzetni koji je probudio skepticizam među hajdukovcima.

Oglasi

Bilić je u prošlosti bio okorjeli navijač Hajduka, u međuvremenu se maksimalno posvetio religiji, ali ono što je najviše diskutabilno je njegovo radno iskustvo u sportu.

Navijači i nisu previše optimistični. Pokazuju to i komentari na društvenim mrežama, a dosta je onih koji strahuju od najgoreg, odnosno odlaska Perišića.

Perišić se polako, ali sigurno oporavlja od teške povrede, dobija sve veću minutažu što znači da bi za novu takmičarsku godinu trebao biti maksimalno spreman.

Sa svojim iskustvom, liderstvom i kvalitetom 35-godišnjak je dimenzija više za SHNL te bi Hajduk sa "pravim" Perišićem definitivno bio drugi tim.

Upravo pristalice Splićana silno žele, ali i iščekuju da vide "pravog" Perišića, a hoće li to i dočekati dosta će zavisiti od odluke Nadzornog odbora i imenovanja novog predsjednika.

Koliko je zapravo Perišiću stalo do Hajduka dovoljno govori jedna od njegovih posljednjih objava na Instagramu. Riječ je o poprilično znakovitoj poruci.

"I u dobru i u zlu", poručio je sjajni bočni fudbaler uz objavljenih niz fotografija sa nastupa u dresu splitskog velikana.

Zaprati HNK Hajduk, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HNK Hajduk Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi