Hajduk dobio novog predsjednika
Foto: Miro Gabela/Hajduk.hr

Biliću čast i odgovornost

Hajduk dobio novog predsjednika

O. Lekić

Ivan Bilić izabran je za novog predsjednika Hajduka, a klub će ga zvanično predstaviti na Poljudu danas u 12 sati.

Nadzorni odbor Hajduka je nakon poraza od Rijeke smijenio bivšeg predsjednika Lukšu Jakobušića, a nedugo nakon toga pronašli su njegovu zamjenu.

"Gospodin Bilić rođen je 19. oktobra 1976. godine u Splitu, ekonomist je sa završenim studijem u Georgia State Universityju, financijski savjetnik te privatni poduzetnik.

Poslovnu karijeru započeo je u zagrebačkoj podružnici tvrtke Ernst & Young. Radio je još kao direktor financijskog kontrolinga u Addiko banci, chief financial officer u Rimac automobilima, direktor u reviziji tvrtke Mazars Cinotti, direktor tvrtke Jumpin, a zatim osniva i vlastitu tvrtku za financijsko savjetovanje i pružanje konzultantskih usluga Eonea savjetovanje. Prije dolaska u Hajduk obnašao je funkciju predsjednika Uprave tvrtke Presoflex gradnja iz Požege.

Radeći za tvrtke Ernst & Young i Mazars Cinotti bavio se vođenjem niza projekata nadzora UEFA-e, procesima licenciranja HNS-a i Nogometne Federacije BiH te nadzorom korištenja sredstava FIFA-e od strane HNS-a", tako je Bilića danas predstavio Hajduk.

Hrvatski mediji pisali su ranije o Biliću, otkrivši da je u mladosti bio veliki navijač, pa se pojavio u jednoj od emisija gdje je govorio o navijačkoj avanturi na Svjetskom prvenstvu u Japanu 2002. godine.

Kako piše Index.hr, "od ostalih zanimljivosti iz prošlosti izdvaja se tekst koji je Bilić 2006. godine objavio na religijskom portalu Riječ života pod naslovom "Sada navijam za Isusa". Iz njega se vidi da je odrastao kao navijač Hajduka, sudjelovao u navijačkim neredima, a kasnije se od toga odmaknuo i okrenuo vjeri".

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Hajduk je trenutno treći tim SuperSport HNL-a sa 58 bodova i ostao je bez šansi za titulu iako je dobar dio sezone proveo na vrhu. Za titulu se do kraja bore Riejka koja ima 71 i Dinamo koji ima 69 bodova.

Zaprati HNK Hajduk, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HNK Hajduk Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi