U Splitu "dan žalosti" nakon što su vidjeli šta se dešava s Perišićem u Tottenhamu
Foto: AP Photo/Alberto Pezzali

Oglasio se Ange Postecoglu

U Splitu "dan žalosti" nakon što su vidjeli šta se dešava s Perišićem u Tottenhamu

Endin Čaušević

Hrvatski reprezentativac Ivan Perišić mjesecima je u centru špekulacija da će napustiti Tottenham i da čak postoji opcija da se vrati u Hajduk, ali danas je svima postalo jasno gdje će on nastupati iduće sezone.

Perišić je prije godinu dana stigao u Tottenham kao slobodan igrač nakon što mu je istekao ugovor s Interom, ali se već u finišu sezone počelo špekulisati da napušta londonski klub.

Kada je Antonio Conte dobio otkaz situacija za Perišića se drastično promijenila i nije se baš previše naigrao, te su mnogi bili sigurni da će hrvatski reprezentativac ovog ljeta ponovo spakovati kofere i promijeniti ekipu.

Čak se počelo špekulisati da postoji velika šansa da se Perišić vrati u Hajduk, te su navijači splitskog kluba okupirali njegove profile na društvenim mrežama pozivajući ga na povratak na Poljud.

Međutim, čini se da su sada sve nade navijača Hajduka da bi se Perišić mograo vratiti ovog ljeta ugašene jer je postalo jasno gdje će on igrati u sezoni ispred nas.

Oglasi

Perišić je bio jedna od tema na današnjoj press konferenciji trenera Tottenhama, Angea Postecoglua, koji je izjavio da od odlaska hrvatskog igrača neće biti ništa jer on ozbiljno računa na njega.

"Ivan Perišić je igrao na pripremama i igrao je veoma dobro. On ima budućnost sa mnom u ovom klubu. Pratim njegovu karijeru već dugo vremena. On je potpuni profesionalac i način na koji pazi na sebe svoju formu je nevjerovatan. Imao je zaista odličnu predsezonu", rekao je Postecoglu.

Poruka trenera Tottenhama je jasna iako je Perišić već jednom nogom bio na izlaznim vratima. No, pokazao je u mečevima u predsezoni kakav je profesionalac i igrač, te je trener londonskog kluba shvatio da njega ne može tek tako pustiti da ide.

Također, Postecoglu je govorio i o Harryju Kaneu za kojeg je, za razliku od Perišića, potvrdio da će napustiti Tottenham i potpisati za Bayern.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Čini se da će se transfer desiti i to je sve što mogu sada reći. Desit će se i nastavljamo dalje bez Harryja", dodao je trener Tottenhama.

Inače, Perišić s Tottenhamom ima ugovor na još godinu dana. Špekulisalo se da će klub čak sporazumno raskinuti saradnju samo kako bi on otišao, ali sada je svima jasno da se to neće desiti.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi