Sav bezobrazluk mu se obio o glavu: Lukaku pred potpisom koji ni sam u životu nije očekivao

Više ne može da bira

Sav bezobrazluk mu se obio o glavu: Lukaku pred potpisom koji ni sam u životu nije očekivao

Endin Čaušević

Romelu Lukaku je ovog ljeta sam sebi napravio pakao zbog odluke u kojem klubu će nastaviti karijeru, a na kraju mu se sve obilo o glavu. U Interu je izgubio status koji je imao, a u Juventusu navijači uopšte ne žele da čuju za njegov dolazak. Jasno je da neće ostati ni u Chelseaju i čini se da je donio odluku za koju ni sam nije slutio da će uopšte biti u razmatranju ovog ljeta.

Lukaku je proteklu sezonu igrao u Interu na posudbi iz Chelseaja, te je klub s Meazze bio odlučan da zadrži Belgijanca u svojim redovima, no potom je on sam sebi sve zakomplikovao.

Kada je Inter odlučio da ga dovede on im se nije javljao na pozive, a nekoliko dana kasnije objavljeno je da Lukaku prelazi u Juventus. Međutim, ni slutio nije da će tom odlukom napraviti sam sebi pakao.

Navijači Juventusa već sedmicama negoduju zbog odluke kluba da dogovara dolazak Lukakua, a prema pisanju italijanskih medija na kraju je Stara dama odustala od takve opcije.

Lukaku je i dalje igrač Chelseaja, ali jasno je da ni na Stamford Bridgeu ne računaju na njega i pokušavaju ga se što prije riješiti.

Oglasi

Mirror je objavio danas da se zbog toga u priči pojavila opcija o kojoj Lukaku nije uopšte razmišljao do prije desetak dana kada se sve zakomplikovalo oko odlaska u Juventus.

Mediji na Otoku objavili su da je Lukaku na meti Tottenhama i da postoji opcija da ostane u Londonu, ali da ide u redove gradskog rivala.

Tottenham će gotovo sigurno ostati bez Harryja Kanea koji prelazi za 100 miliona eura u Bayern, te im je hitno potreban novi napadač jer večeras počinje nova sezone Premiershipa.

Navodno, upravo je Lukaku kao grom iz vedra nema postao najizglednija opcija za dolazak u Tottenham što ni sam Belgijanac ni slutio nije da bi ovog ljeta to mogla biti jedna od opcija.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Iako je otvoreno govorio da u Premiershipu ne želi ostati i da mu je cilj da se vrati u Seriju A na kraju je sam sebi sve zakomplikovao i trenutno mu je Tottenham jedina opcija koju ima, te odluku mora donijeti u kratkom roku.

Navijači Intera ne kriju oduševljenje što se Lukakuu sve obilo o glavu kada je imao dogovoren povratak na Meazzu.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti