Dan koji je promijenio život Ivana Perišića: "To mi je bio san, bilo je jako bolno, ne želim da..."

Problem je bio u ponudi i potražnji

Dan koji je promijenio život Ivana Perišića: "To mi je bio san, bilo je jako bolno, ne želim da..."

Admin Čaušević

Ivan Perišić je trenutno član Hajduka, ali ko zna u kojem bi smjeru otišla karijera sjajnog hrvatskog fudbalera zbog događaja od prije sedam godina. Sam je priznao da mu je to bio jako bolan trenutak nakon što je posao propao. 

Kakve veze ima Anthony Martial sa Perišićem? Vjerovatno nikakve, osim što su nekoliko puta igrali jedan protiv drugog tokom duela Tottenhama i Manchester Uniteda u engleskom Premiershipu.

Martial ovog ljeta odlazi iz Manchester Uniteda kao slobodan igrač, a navijači Crvenih đavola ne mogu da prežale događaj iz 2017. godine kada je Perišić bio jedan od protagonista.

Tada je na klupi slavnog engleskog kluba sjedio Jose Mourinho i pod svaku cijenu je u svojim redovima želio Perišića koji je bio član Intera, ali gazde Uniteda nisu željele da se riješe Martiala jer su mu i dalje vjerovale.

Godinama kasnije je ustanovljeno da je to bila velika greška. Inter je za bočnog fudbalera tražio 55-60 miliona eura. Iznos kojeg Đavoli nisu željeli platiti jer su smatrali da u svojim redovima imaju već Martiala koji je bolji od Perišića.

Nakon otkaza Mourinho nije želio govoriti o detaljima propalog transfera. Bilo je ljeto 2019. kada je kratko kazao da ne zna zašto gaj United nije kupio kad ga je želio.

Oglasi

O svemu je prije nekoliko godina govorio i sam Perišić koji je u to vrijeme kazao kako je bio razočaran jer mu nije ispunjen san. Opisao je šta se dešavalo i sa Mourinhom.

"Bilo je fantastično kad me Jose nazvao. Teško mu je reći ne. Stvarno sam želio otići k njemu i igrati s Unitedom."

"Bio mi je san igrati u svim velikim ligama. Ali to se nije desilo. Bilo je bolno za mene. Ali ne želim ulaziti u detalje. Razloge sam saznao dvije godine kasnije", rekao je Perišić 2019. godine.

Nakon toga je Hrvat je otišao na posudbu u Bayern gdje je osvojio trostruku krunu. Bilo je to u sezoni 2019/20. Kasnije je stigao i do Scudetta sa Interom.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Ipak, u Premiership je stigao 2024. godine kao slobodan igrač gdje je potpisao za Tottenham, a da je ranije otišao u United ko zna da li bi imao medalju Lige prvaka, najprestižnijeg trofeja u klupskom fudbalu.

Možda je Unitedovo "ne" Mourinhu da dovede Perišića u jednom trenutku bilo bolno za Hrvata, vrijeme je pokazalo da mu je nakon toga karijera krenula uzlaznom putanjom.

Zaprati HNK Hajduk, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HNK Hajduk Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi