Navijači Reala 2012. godine ponizili Modrića, a izjavu Mourinha i danas pamti: "Sve što tražim..."

Dobro je znao šta govori

Navijači Reala 2012. godine ponizili Modrića, a izjavu Mourinha i danas pamti: "Sve što tražim..."

Endin Čaušević

Luka Modrić oduševio je fudbalski svijet majstorijom u meču protiv Seville kojom je donio pobjedu Real Madridu (1:0). Navijači Reala smatraju da Modrić zaslužuje bolji status u ekipi i novi ugovor, no Španci su se prisjetili 2012. godine kada je Hrvat tek došao u kraljevski klub i tada uopšte nisu imali o njemu lijepo mišljenje.

Real Madrid je u nedjleju igrao na svom terenu derbi 26. kola La Lige protiv Seville i činilo se da golova neće biti, ali potom je Carlo Ancelotti na teren poslao Luku Modrića što je bio odlučujući potez.

Modrić je u igru ušao u 75. minuti i samo šest minuta kasnije zabio je fantastičan pogodak za 1:0 koji je donio pobjedu Kraljevima u okršaju protiv Seville.

Naravno, navijači Reala oduševljeno su komentarisali pogodak hrvatskog veznjaka i mnogi od njih poručili su da Modrić jednostavno zaslužuje dosta bolji status od onog kojeg ima ove sezone kod Ancelottija.

Oni smatraju da Modrić ne zaslužuje da "grije klupu" i da je pokazao da i dalje može igrati na visokom nivou, te da bi Florentino Perez trebao dati hrvatskom veznjaku novi ugovor jer je to i ovom majstorijom pokazao da zaslužuje.

Oglasi

Navijači Reala su stali na Modrićevu stranu u cijeloj situaciji koja se dešava ove sezone, ali španski mediji podsjećaju da oni nisu imali baš uvijek tako lijepo mišljenje o čarobnjaku iz Zadra.

Naime, prisjetili su se ljeta 2012. godine kada je Modrić za 30 miliona eura stigao iz Tottenhama u Real Madrid, te su navijači ovog kluba smatrali da je to totalni promašaj i da je to najgori transfer Kraljeva u 2012. godini.

Navijači Reala u anketi su izabrali Modrića za najgore pojačanje 2012. godine u cijeloj Španiji, ali Hrvat ih je demantovao kao malo ko i pokazao da je njegov transfer bio jedan od najboljih poslova koji je Real uradio u prethodnih 20-tak godina.

Tada je i Jose Mourinho stao u Modrićevu odbranu jer je znao kakvog igrača je Real Madrid dobio i ispostavilo se da je Portugalac dobro znao šta govori.

Oglasi

"Sve što tražim od navijača Real Madrida jeste da daju vremena i budu strpljivi s Lukom Modrićem. On je tako dobar igrač da će se Santiago Bernabeu zaljubiti u njegov način igre", rekao je Mourinho, a ostalo je zaista historija.

Modrić je u prethodnih skoro 12 godina s Realom osvojio sve što je mogao i njegovo ime će zlatnim slovima ostati upisano u historiji ovog kluba bez obzira da li će ostati ili otići na kraju ove sezone.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Za 38-godišnjeg veznjaka ovo je bio tek drugi gol u sezoni jer se nije previše naigrao, odnosno većinu utakmica počeo je s klupe za rezervne igrače.

Modrić je od dolaska u kraljevski klub odigrao ukupno 517 utakmica, dao je 39 golova i upisao 83 asistencije. S Realom je od dolaska iz Tottenhama uspio da osvoji čak 23 trofeja što je zaista impresivno.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi