Ivan Perišić otkrio kako mu je "zbog siće" propao transfer u Manchester

Trebao je preći u United, ali...

Ivan Perišić otkrio kako mu je "zbog siće" propao transfer u Manchester

E. Škorić

Ivan Perišić ovog je ljeta iz Intera prešao u Bayern, mada se povezivao i sa Manchester Unitedom.

Perišić je prije dvije sezone bio jako blizu odlaska u Manchester, pošto ga je tada zvao Jose Mourinho, ali je Hrvat ostao u Interu.

U razgovoru za britanski The Athletic Perišić otkriva kako mu je transfer u United propao zbog pet miliona eura.

"Koliko blizu sam bio? Jako blizu. Bilo mi je nevjerojatno što me Jose zvao. Njemu je jako teško reći ne. Stvarno sam želio zaigrati za Manchester United i pridružiti mu se. San mi je zaigrati u svim velikim ligama. Nije se dogodilo. Bilo mi je teško i bolno. Ne želim ulaziti u detalje, ali čak sam i ja tek dvije godine kasnije saznao zašto je taj transfer propao", otvorio se Perišić.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Perišić ima jaku konkurenciju u Bayernu, no toga je bio i svjestan kada je odlučio da dođe u Njemačku. Ispričao je kako je prihvatio poziv iz Bayerna.

"Uvijek imaju tri, četiri ili pet igrača na svim pozicijama za koje su zainteresovani. Nisam bio jedini ni prvi. Sve se dogodilo jako brzo. Svi znaju priču; Sane se povrijedio i propao mu je dolazak u München, a klub je potom nazvao mene i mog agenta. Razmislio sam o tome, porazgovarao s obitelji i prespavao noć. Drugi dan sam donio odluku", kaže 30-godišnji Hrvat.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi