Hrvati su već našli krivca za izgubljene bodove, Perišić ga je na terenu psovao
Hrvatska je bez tri boda ostala u sudijskoj nadoknadi kada su na nevjerovatan način primili pogodak iz prvog šuta u okvir gola (Foto: EPA9

Dao je gol, ali pokazao veliku sebičnost

Hrvati su već našli krivca za izgubljene bodove, Perišić ga je na terenu psovao

M. Šljivak

Hrvatska je večeras ostala bez tri boda na Poljudu protiv Velsa. Selekcija Zlatka Dalića imala je prednost od 1:0 do 93. minute kada gosti dolaze do pogotka i odnose kući jedan bod. U Hrvatskoj su već našli krivca za izgubljene bodove, a to je napadač Hoffenheima Andrej Kramarić.

Hrvatska je neočekivano ispustila pobjedu protiv Velsa. Dominirali su Vatreni 90 minuta, imali su prednost golom Andreja Kramarića iz 28. minute, ali u trećoj minuti nadoknade primaju gol iz jedine šanse koju je Vels stvorio.

Nakon svega u očima mnogih krivac je jedini strijelac na utakmici - Andrej Kramarić. Označen je zbog loše reakcije u finišu prvog dijela kada je propustio šansu da doda loptu Ivanu Perišiću koji je bio sam u gol-šansi.

Ovu situaciju komentarisali su i stručnjaci u studiju Nova TV.

"U određenim situacijama je trebalo ispoštovati druge igrače pa bismo možda imali 2:0 ili 3:0. U napadu se mora dodati, Perišić dolazi iza leđa, Kramarić ga mora pogoditi, a on ide sam u gol. Igrački je da se doda lopta", rekao je nekadašnji reprezentativac Hrvatske Jurica Vranješ tokom utakmice.

Aljoša Vojnović je također zamjerio Kramariću što nije uposlio Perišića u čistoj situaciji kojom bi Vatreni možda riješili meč.

Oglasi

"Kod prvog gola nije dodao i zabio je gol. Kramariću nije prva misao da asistira. Bio bih blag prema njemu jer kakav je to napadač koji ne želi zabiti gol", rekao je Vojnović.

A situacija o kojoj su pričali nekadašnji fudbaleri desila se u finišu prvog dijela pri rezultatu 1:0 za Hrvatsku i susret se tu mogao prelomiti.

Williams je pogriješio u dodavanju, Kramarić je dobio loptu na 30-ak metara od gola i on kreće prema mreži Dannyja Warda.

Perišić se ubacio i bio je sam na lijevoj strani. Da mu je Kramarić dodao vjerovatno bi bilo 2:0, ali ovaj se odlučio šutirati i promašio je gol.

Fudbaler Tottenhama bio je izuzetno ljut na kolegu iz reprezentacije. Opsovao mu je na terenu riječima 'Ajde u k***c, je*te'.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Kazna za sve propuštene šanse stigla je u 93. minuti. Broadhead je zabio za konačnih 1:1 iz jedine prilike koju su gosti napravili u ovom meču.

Hrvatska u narednom kolu koje se igra u utorak gostuje kod reprezentacije Turske.

Top Komentari

nakopitam
Hahahahahahahhahahahahahahahahahahaahahhaahahahahashhashhshsshshshshahshs
1 1
saju701
Koliko je puta Perisic bio u prilici uposliti igraca ali voli zavrsiti sam i sad on ser. Kramaricu ali takvi su ljudi danas jedan dan te hvali a drugi ser. po tebi.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi